خبرگزاری راسک: فارن پالیسی در تحلیلی گفته است که ایالات متحده به رفتارها و عملکردهای «زنستیزانه طالبان» واکنش نشان بدهد. در این تحلیل فارن پالیسی آمده است: «با وجودی اینکه زنان افغانستان در خانههایشان زندانی میشوند و از حقوق اساسی خود محروم هستند، نه کشورهای اسلامی در منطقه و نه ایالات متحده علاقهای فعال به وادار کردن طالبان به عقبنشینی از سیاستهای زن ستیزانه این گروه دارند»
در این تحلیل آمده است که قانون جدید طالبان در بحبوحه مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری در ایالات متحده اعلام شد؛ هیچ یکی از هر دو نامزد در مورد موضوع حقوق زنان افغانستان تا کنون اعتنای نداشتهاند. گفتنی است که در مناظره کاملا هریس و دونالد ترمپ در شبکه ایبیسی نیوز، افغانستان تنها در چارچوب پیامدهای داخلی خروج امریکا مطرح شد.
فارن پالیسی نوشته است که اصل کلیدی سیاست ایالات متحده در قبال افغانستان امنیت و مهار تهدیدی است که گروههای «هراسافکن» مستقر در این کشور میتوانند برای کشورهای غربی ایجاد کنند. این در حالی است که جنرال دیوید پترائوس رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا سیآیای در مصاحبه تازهاش با العربیه گرفته است که طالبان توان مهار حملههای فرامرزی داعش و تحریک طالبان پاکستانی یا تیتیپی را ندارند و این «بسیار نگرانکننده» است. او در این مصاحبه افزود که افغانستانِ زیر اداره طالبان اکنون از جهتهای مختلف «یک کشور ناکام» است.
در این میان فارن پالیسی میگوید: «تا کنون ایالات متحده طالبان را تهدید کرده است که در صورت عدم اعطای حقوق زنان، آنان را از جهان منزوی خواهد کرد؛ اما تلاشهایی که این گروه را از جامعه بینالمللی طرد میکند، از آنجایی که چین، روسیه، پاکستان، قطر و چندین کشور دیگر به دلایل اقتصادی و امنیتی به تعامل با این گروه ادامه میدهند، مضحک است.» این نشریه میافزاید حقیقت این است که از زمان خروج ایالات متحده، سیاست فعال ایالات متحده برای ایجاد تغییر یا کمک به زنان افغانستان وجود نداشته است و این سیاست به سازمان ملل متحد واگذار شده است.
این تحلیل یکی از گزینهها برای بیرون رفت از وضعیت موجود را گردهم آوردن ائتلافی از کشورهای اسلامی پیشنهاد کرده است تا «درک طالبان از شریعت» را به چالش بکشد. در تحلیل فارن پالیسی آمده است که اگر رئیس جمهور بعدی ایالات متحده افغانستان را نادید بگیرد، در حقیقت تهدیدی علیه امریکا را نادیده گرفته است.
این نشریه میافزاید که زندانی کردن زنان در خانههایشان و محروم کردن آنان از حقوق اساسی بشری نشاندهنده الگویی است که طالبان از وعدههای خود سرپیچی میکنند و اینکه این موضع به سیاست خارجی طالبان نیز کشیده شود، بعید نیست.