خبرگزاری راسک: اندیشکده مطالعات خاورمیانه در یک مقالۀ تحلیلی نوشته است که سیفالعدل، رهبرشبکه القاعده فعلاً در افغانستان حضور دارد. سیفالعدل به تازگی از حامیان خود خواست به افغانستان مهاجرت کنند تا پس از آموزش، بتوانند به حملاتی خود ادامه بدهند. سیف العدل از پایهگذاران القاعده است که قبلاً مسئولیت تامین امنیت اسامه بن لادن را به عهده داشت. گفته میشود که او برخی از هواپیماربایانی را که در حملات ۱۱ سپتامبر شرکت کردند، آموزش داده بود.
وبسایت خبری لانگ وار ژورنال در ماه جوزای امسال با استناد به مقالهای به قلم سیفالعدل، رهبر القاعده، نوشت که این گروه از حامیان خود در سراسر جهان خواسته است برای کسب تجربه و آموزشهای نظامی به افغانستان مهاجرت کنند. سیفالعدل با استفاده از نام مستعار سالم الشریف، این مقاله را تحت عنوان «غزه؛ جنگ وجودی، نه جنگ مرزها» نوشت. او به حامیان خود گفت: «افراد وفادار امت که مایل به تغییر اند، از وضعیت آنجا بیاموزند و از تجربیات [طالبان] بهرهمند شوند».
به گفتۀ این گزارش رهبر شبکه القاعده قبلا در ایران زندگی میکرد. با گذشت چند ماه، حالا داگلاس لندن، افسر سابق اطلاعاتی امریکا و جاوید احمد، سفیر پیشین افغانستان در امارات متحده عربی روز چهارشنبه ۲۸ سنبله/ شهریور در تحلیلی در وبسایت اندیشکده مطالعات خاورمیانه با اشاره به حضور سیفالعدل در افغانستان نوشتند که ممکن است حمزه صالح بن سعید الغامدی به سیفالعدل در افغانستان ملحق شود. الغامدی محافظ سابق اسامه بن لادن و ایمنالظواهری بود.
به نوشته نویسندگان، الغامدی به احتمال زیاد با یکی از دختران ایمن الظواهری ازدواج کرده و در نزدیکی جایی موقعیت داشت که رهبر پیشین القاعده در کابل مورد حمله موشکی قرار گرفت.
اندیشکده مطالعات خاورمیانه میگوید معاون فعلی رهبر القاعده به احتمال زیاد عبدالرحمن المغربی است که برای او جایزه هفت میلیون دالری تعیین شده است. المغربی یکی دیگر از دامادهای الظواهری است. او سالها به عنوان مدیر گروه تروریستی در افغانستان و پاکستان خدمت کرد؛ اما در نهایت به ایران گریخت.
اگرچه گزارش نظارتی سازمان ملل متحد حاکی از آن است که المغربی همچنان در ایران است، اما او و سیف عدل هر از گاهی به افغانستان سفر کردهاند. داگلاس لندن و جاوید احمد میگویند سفر المغرفی و سیفالعدل به افغانستان زیر نظر جمهوری اسلامی است و به تایید و تسهیل تهران نیاز دارد.
اندیشکده مطالعات خاورمیانه میگوید با گسترش مدارس جهادی طالبان، افراطگرایی در افغانستان تقویت میشود. طبق این تحلیل، در این مدارس نسل جدیدی از پیکارجویان در حال ظهور است که نسبت به طالبان کنونی خطرناکترند.