خبرگزاری راسک: اعلامیهی رییس وزرای طالبان در بارهی مخالفت از مناظرههای اختلافی در دین درکشور با موجی از واکنشهای عالمان دین و شهروندان کشور روبهرو شده است.
شماری از عالمان دین این دستور طالبان را نادرست خواندند و گفتند که این حکم در مخالفت با روح دین قرار دارد.
شماری از عالمان میگویند که وظیفه آنان است تا در برابر هر گونه ظلم و استبداد ایستادگی کنند و نباید کسی مانع رساندن پیام حق شود.
عالمان دین با انتقاد از این اعلامیه میگویند که یکی از وظیفههای مهم آنان ایستادگی در برابر هر گونه استبداد و ظلم است.
شماری میگویند که آنان در موضوعات خلاف آموزههای دین اسلام خاموش نمیباشند.
در همینحال، عبدالله احسانی عالم دین میگوید: «علما وارثان انبیا است و همان گونه که انبیا در مقابل هر گونه ظلم و استبداد ایستادگی میکردند، علما هم در هر شرایط مسوولیت دارند که در مقابل هر گونه ظلم و استبداد و کج رویها و بیعدالتی ها ایستادگی کنند. مردم و حتا دولت را از منکرات نهی کنند.»
یک عالم دیگر دین، در برابر این اعلامیهی طالبان میگوید: «یک نوع دعوای خدایی استکه خود را غیر مسوول معرفی کنی و بگویی کسی از من حق سوال کردن را ندارد.»
اعلامیه طالبان پس از آن مطرح شد که برخی از عالمان دین با انتقاد از قانون امر به معروف و نهی از منکر صدا بلند کردند.
در واکنش به این انتقادهای عالمان دین، رییس وزیران طالبان یک اعلامیه هشت مادهای صادر کرد که بر بنیاد آن عالمان دین نباید در رسانهها موضوعات اختلافی را مطرح کنند.
اما این اعلامیه در کنار عالمان دین، خشم زنان را نیز بر انگیخته است. چون بحث روی تعلیم و تحصیل زنان بیشتر شده بود، اما با این دستور دیگر اجازه بحث داده نشده است.