خبرگزاری راسک: جریان اعتماد و ثبات افغانستان با نشر قطعنامهی ۱٠ مادهی خواهان ارزشگزاری به ارزشها، خواستها و حرفهای شهروندان افغانستان از سوی رژیم طالبان شده و گفته استکه این جریان از حقوق اساسی و آزادیهای شهروندی مردم افغانستان دفاع میکند. همچنین در نشست کنگرهی این جریان محمد آصف ضعیفی بهعنوان رییس جریان انتخاب شده است.
نخستین نشست کنگرهی موسسان«جریان اعتماد وثبات افغانستان» به تاریخ ۳۱ سنبله ۱۴٠۳ در هامبورگ-آلمان برگزار شد و در این نشست قطعنامهی را این کنگره منتشر کرد و خواستهای را نیز مطرح کرد.
این کنگره نیز اعلامیهی مطبوعاتی منتشر کرده و خواستها و مقصد و اهداف خود را اجمالا ذکر کرد.
در اعلامیهی مطبوعاتی این کنگره آمده است: « کنگرهی موسسان«جریان اعتماد و ثبات افغانستان» متشکل از جمع شخصیتهای مصلح و متعهد افغانستان استکه به گونهی واقعبینانه و مردممحورانه به وضعیت امروز افغانستان و دورنمای آن با توجه به رویدادهای منطقهای و بینالمللی نگاه میکند و بران است تا باریشهیابی علمی و همه جانبهی دشواریهای دیروز و امروز افغانستان، زمینهی اعتماد و ثبات سرتاسری در افغانستان را فراهم کند.»
این جریان در نخستین کنگرهی موسسان ضمن غیر قبول خواندن هرنوع سیاست نفی دیگران باتاکید به ضرورت درنظرگیری و آموختن از اشتباهات سیاسی و تاریخی برایجاد گفتگوی مشترک با همه احزاب و حرکتهای سیاسی و اجتماعی کشور برحل مشکلات افغانستان تاکید کرده است.
در این نشست با تایید آرای اکثریت محمد آصف ضعیفی بهعنوان رییس این جریان تعیین شده است.
همچنین، در این نشست شخصیتهای مطرح افغانستان از کشورهای مختلف شرکت ورزیده بودند.
گفتنی استکه این جریان پیش از این، دو نشست مقدمانی موسسان خود را در تاریخ در جدی ۱۴٠۲ در شهر کمیننز آلمان برگزار کرده بود.
جریان اعتماد و ثبات افغانستان در قطعنامهی خود دفاع از آزادی را از اولیتهای کاری و اساسی خود دانسته است. همچنین تاکید کرده که دفاع از حقوق و آزادیهای انسانی و شهروندی مردم افغانستان از اصول و کارهای بنیادی این جریان است.
این جریان بهمناسبت نشست خود و اعلان جریان، یک قطعنامهی ۱٠ مادهای را منتشر کرده است.
این جریان در حالی ایجاد شده استکه افغانستان در سلطهی طالبان قرار دارد و این گروه آزادی، برابری و امنیت جانی شهروندان را گرفته است. همچنین با تسلط طالبان تبعیض و قتلهای مرموز و حذف اقوام مختلف به شکل نظاممند از سوی طالبان اجرا میشود و بی عدالتی به اوج خود رسیده است.
گزارشهاحاکی از آنند که افغانستانِ زیر ادارهی طالبان برای شهروندان افغانستان، به ویژه تاجیکان جای امن نیست، از یکسو حذف و ترورشان توسط طالبان از سوی دیگر فقر و بیکاری تهدید شان میکند.