خبرگزاری راسک: معاون سرمنشی سازمان ملل گفته استکه خطر توقف روند دوحه وجود دارد و این توقف به نفع افغانستان نیست.
وی با این هشدار میگوید که پیش از نافذ شدن قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان برخی از کشورها تمایل به مشارکت و پیشبرد روند داشتند، اما حالا شرایط پیچیده شده است.
قانون امر به معروف طالبان زنان را محدود ساخته و حتا صدای آنان را عورت دانسته است، برای همین بیشتر مورد انتقاد زنان افغانستان و جهان قرار گرفت.
به گفتهای رزماری دیکارلو کسانیکه در این فرآیند شرکت دارند، خواهان ادامهی آن استند، اما انتظار دارند که امارت اسلامی با حسن نیت به تعهدات بینالمللی خود عمل کند.
به دنبال نافذ شدن قانون امر به معروف و نهی از منکر، معاون سرمنشی سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل میگوید که خطر متوقف شدن روند دوحه در باره افغانستان وجود دارد.
رزماری دیکالو همچنین بر لزوم افزایش فشار بر امارت اسلامی تاکید دارد و میگوید که کشورها باید به آنچه میگویند عمل کنند.
رزماری دی کارلو، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفته استکه: «کسانیکه در این فرآیند شرکت دارند، خواهان ادامه آن استند، اما انتظار دارند که طالبان با حسن نیت به تعهدات بینالمللی خود عمل کنند. تعامل موضوع کلیدی است. اگر میخواهیم طالبان ما را جدی بگیرند، باید به حرفهای مان عمل کنیم.»
خانم دیکارلو همچنان بر تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با مواد مخدر و تروریزم را نیز از پیششرطها برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی از سوی جامعهی بینالمللی میداند.
طالبان در مورد سخنان معاون سرمنشی سازمان ملل چیزی نگفتهاند، اما پیش از این مقامهای این گروه بارها گفتهاند که مسایل شرعی طالبانی خط سرخ شان است و در مورد آن با هیچ کسی وارد معامله نخواهند شد و حقوق زنان را نیز بر بنیاد شریعت اسلامی (شریعت طالبانی) تأمین کردهاند.
طالبان زنان را از تعلیم، تحصیل و کار دور کردهاند و تاهنوز آنان اجازه مکتب رفتن را ندارند.