خبرگزاری راسک: شماری از دامداران(مالداران) در شهرستان آبکمری بادغیس میگویند، ناگزیر اند علفچرها را به بهای گزاف خریداری کنند و این کار برای شان سخت تمام میشود. همچنین، مالداری در این استان رو به تمام شدن است.
این مالداران میگویند هر علفچر را از ۵۰ هزار تا دوصد هزار روپیهی کابلی خریداری میکنند.
همچنان میگویند پیشه مالداری در استان بادغیس در حال رکود است و این قیمت بودن علفچرها و فقر و بیکاری سبب شده که زیادی از مالداری دست بکشند.
در همینحال، برخی از این دامداران که از بخشهای مختلف حوزه غرب در شهرستان آبکمری بادغیس گرد آمدهاند تا دامهای شان را از گرسنگی نجات دهند از ادامه این روند به شدت انتقاد میکنند.
جان محمد، چوپان، در استان بادغیس میگوید: «به خدا مالداری سابق خوب بود، به کوهها و دشتها علف بود؛ اما حالا هیچ نیست، باز در بادغیس خوب است کمی علف پیدا میشود و آن را هم مجبور هستیم که خریداری کنیم»
همچنان این دامداران میگویند که در سالهای اخیر به دلیل عدم حمایت مسولان محلی طالبان این پیشه در غرب کشور از رونق افتاده است.
عبدالله، از چوپانان دیگر بادغیس افزود: «به برج چهارم سال ما به بادغیس میایم و اینجا هم از یک صد تا یک و نیم و دو صد هزار علفچر میخریم، وضعیت مالداری خیلی خراب است»
رستم، چوپان، در بادغیس گفت: «وضعیت مالداری بسیار خراب است، هر جا که ما میرویم باید خریداری کنیم، جو، جواری، کاه همه چیز را باید بخریم، ما با پول خود مالداری میکنیم»
بادغیس در گذشته به دلیل اقلیم مناسباش به عنوان بهترین مکان برای رشد دامداری شناخته میشد.