خبرگزاری راسک: شماری از مهاجران، فعالان حقوق بشر، حقوق زن، جامعه مدنی، خبرنگاران و نظامیان پیشین کشور در سراسر جهان با ارسال نامهای تحت عنوان «مهرباننامه» از مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران خواستهاند که «اخراج اجباری» مهاجران افغانستان از این کشور را متوقف کند. این فعالان حقوق بشر و مهاجران با راهاندازی کارزاری سراسری تحت عنوان «اخراج اجباری مهاجران افغانستان از ایران را متوقف کنید»، گفتهاند که هدف از این کار، دادخواهی برای مهاجران کشور است.
در این نامه آمده است: «از زمان تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، شرایط سیاسی و امنیتی کشور به طورجدی وخیم شده است. بسیاری از افرادی که سابقه فعالیت در نهادهای دولتی، نظامی، امنیتی، رسانهای و بینالمللی را دارند، بهویژه نظامیان و خبرنگاران، با خطر جدی تعقیب، شکنجه و حتی اعدام مواجه هستند.» این مهاجران و فعالان حقوق بشر کشور در این نامه خطاب به رئیس جمهور ایران گفتهاند برخی جرایم که به صورت فردی یا شخصی توسط بعضی از مهاجران صورت میگیرند، به گونهای تعمیم داده میشوند که به کل جامعه مهاجران آسیب میزند. جرم امری شخصی است و نباید به کل یک جامعه مهاجر یا گروه خاصی تعمیم داده شود.
این فعالان میگویند که طالبان اکنون به دنبال شناسایی و مجازات افرادی هستند که با حکومت پیشین،نهادهای خارجی یا فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در تقابل با تفکر آنان مرتبط بودهاند.
در این نامه همچنین با استناد به کنوانسیون ۱۹۵۱ جنیوا و پروتوکل الحاقی ۱۹۶۷ آمده است که هیچ پناهنده یا مهاجر نباید به کشوری بازگردانده شود که در آن با خطر تعقیب و اذیت مواجه است. این در حالی است که شماری از فعالان حقوق بشر، خبرنگاران، نظامیان پیشین و جامعه مدنی افغانستان پس از حاکمیت دوباره طالبان کشور را به هدف کشورهای غربی ترک کردند و به ایران مهاجر شدند؛ اما تا کنون بسیاری از آنان در بیسرنوشتی به سر میبرند و به پروندههای مهاجرتی شان رسیدگی نشده است.