خبرگزاری راسک: جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان گفته استکه جهان باید برای پایان دادن به نقض حقوق بشر در افغانستان اقدام عملی کند.
این جنبش که رهبریاش را رقیه ساعی فعال حقوق زن به عهده دارد، در اعلامیهای گفته استکه جهان برای پایان دادن به نقض حقوق بشر در کشور، باید اقدام عملی کند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان در مورد به رسمیتشناسی «اپارتاید جنسیتی» در افغانستان و کارزاری برای ارجاع طالبان به دادگاه لاهه میگوید که نقض ساختارمند و گسترده حقوق زنان توسط طالبان به یکی از آشکارترین نمونههای بیاعتنایی به حقوق بشر بدل شده است.
براساس گفتهای این جنبش، زنان افغانستان پس از تسلط طالبان برکشور خانهنشین و اسیر شدهاند و پیوسته حق و حقوق شان از سوی این گروه نقض شده است.
پیش از این آلمان، هالند، استرالیا و کانادا در اعلامیه،ی مشترک گفته بودتد که از طالبان به دلیل نقض کنوانسیون «رفع هرگونه تبعیض علیه زنان» به دادگاه بینالمللی دادگستری شکایت خواهند کرد.
بیش از ۲۶ کشور و سازمان بهشمول انتونیو گوترش دبیرکل ملل متحد تا کنون از این اقدام حمایت کردهاند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان نیز در این اعلامیه از این کارزار حمایت کرده و گفته استکه این گامی «مثبت و موثر» است.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان نیز در این اعلامیه از این کارزار حمایت کرده و گفته است که این گام «مثبت و موثر» است.
این جنبش گفته است«اکنون زمان آن فرارسیده است تا جامعهی جهانی با برداشتن گامهای عملی و موثر، تعهد خود به حقوق بشر را به نمایش بگذارد و ثابت نماید که نمیتوانند اجازه دهند که نقض حقوق زنان و پامال کردن کرامت انسانی آنان، ادامه یابد.»
طبق گفتهای این جنبش، عدم برخورد قاطع با این نقضهای آشکار، به معنای پذیرش سهلانگارانه آن است و در طول تاریخ، مسوولیت سنگین این سکوت بر دوش کسانی خواهد بود که در برابر این ظلم، چشم بستند.
جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان از تمام دولتهای جهان و سازمانها خواسته استکه با اتخاذ اقدامهای مشخص، طالبان را به دلیل «جنایات فاحششان علیه زنان و بشریت» پاسخگو کنند.
این جنبش همچنان روزگار زنان را در افغانستان زیر ادارهی طالبان سیاه عنوان کرده و گفته استکه زنان افغانستان در شرایط سختی قرار گرفتهاند.
طالبان پس از تسلط در افغانستان زنان را خانهنشین ساختند، باب مکاتب، دانشگاه را بروی آنان بستند و برای آنان اجازهی کار ندادند.