خبرگزاری راسک: رینا امیری، نمایندهی ویژهی آمریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان گفته استکه شهروندان افغانستان، بهویژه زنان و دختران بهدلیل سیاستهای طالبان با بحران سلامت روانی مواجه شدهاند.
امیری امروز جمعه، ۲۰ میزان در این مورد نوشته است: «همزمان با گرامیداشت روز جهانی بهداشت روان، من میخواهم توجه را به بحران ویرانگر سلامت روانی که افغانستانیها، بهویژه زنان و دختران بهدلیل سیاستهای هشداردهنده و افراطی طالبان با آن مواجه استند، جلب کنم. همهی ما باید در حمایت از آنان در مبارزه برای حقوقشان مصمم باشیم.»
۱۰ اکتبر روز جهانی بهداشت روان نامگذاری شده است.
خانم امیری گفته که وضعیت روانی زنان در افغانستان خوب نیست، آنان را مشکلات روانی و افسردگی اذیت میکند.
پیش از این، دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان نیز با نشر گزارشی گفت که قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان فشارهای روانی بر زنان در این کشور را افزایش داده است.
دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در گزارشی گفته استکه پس از توشیح این قانون بسیاری از زنان احساس «ناامیدی، افسردگی و عصبانیت» میکنند.
براساس این گزارش، شمار بیماران روانی از اوایل سال جاری میلادی تا اکنون بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافتهاند.
گفتنی استکه محدودیتهای روزافزون طالبان علیه زنان و دختران، افزایش خشونت خانوادگی و بدترشدن وضعیت عمومی اقتصادی مردم از عوامل افزایش شمار بیماران گفته شده است.
طبق گزارش دفتر کمیساریای سازمان ملل، پریشانی روانی بیش از نیمی از مردم افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است و از هر پنج نفر یک نفر از مشکلات شدید روانی رنج میبرد.
این نهاد بلاهای طبیعی چون زمینلرزه و اخراج اجباری مهاجران از ایران و پاکستان را تشدید کنندهی مشکلات روانی جامعه دانسته است.