خبرگزاری راسک: نیوز انترنشنال در مقالهای گفته است که ساختار منطقهای «ضد تروریزم» سازمان همکاری شانگهای یکی از معدود سازوکارهایی است که میتواند تلاشهای هماهنگ ضد تروریزم را تقویت کند. در این مقاله آمده است که روسیه و چین میتوانند برای عادیسازی وضعیت زیر حاکمیت طالبان و دفاع از رویکردی یکپارچه منطقهای برای مقابله با مسائل امنیت داخلی افغانستان تلاش کنند؛ تا اطمینان حاصل شود که «تروریزم و افراطگرایی» به مرزهای دیگر کشورها سرایت نکند. این کشورها باوجود اینکه روابط نیک با گروه طالبان دارند؛ اما نسبت به عملکرد این گروه در آینده نگران اند.
نیوز انترنشنال میگوید افغانستان تحت اداره طالبان در حال حاضر به عنوان یک «چالش عمده» برای منطقه مطرح است. این روزنامه میافزاید هرجومرجی که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان رخ داد، پاکستان را با یک وضعیت دشوار امنیتی مواجه کرده است. بر اساس این مقاله، پاکستان با مسئله دائمی «تروریزم فرامرزی» مواجه است. میزبانی سازمان همکاری شانگهای فرصتی را برای این کشور فراهم میکند تا این نگرانیها را به صورت مستقیم در یک عرصه چندجانبه مطرح کند.
نیوز انترنشنال میزبانی از نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را برای پاکستان یک فرصت حیاتی عنوان کرده است. در عین این روزنامه میگوید که بخش بزرگی از تاریخ روابط بینالمللی پاکستان تحت تسلط تعاملات دوجانبه و عمدتاً با قدرتهای غربی بوده که منجر به وابستگی شده و اکثر خودمختاری دیپلوماتیک این کشور را مختل کرده است.
در مقاله نیوز انترنشنال آمده است که علاوه بر این، ایران و پاکستان نگرانیهایی در مورد ثبات افغانستان دارند که میتواند نقطهای عطف دیگر برای همکاری در چارچوب سازمان همکاری شانگهای میان دو کشور باشد.
گفتنی است که پاکستان امروز میزبان نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد است. اما با وجود درخواستهای مکرر از سوی مقامهای طالبان، در این نشست از آنان دعوت نشده است.
پیش از حاکمیت دوباره طالبان بر کشور، افغانستان به عنوان عضو ناظر در نشستهای این سازمان شرکت میکرد؛ اما پس از حاکمیت دوباره طالبان، این عضویت به حالت تعلیق درآمد.