خبرگزاری راسک: رویترز روز دوشنبه، ۲۳ میزان/مهر، به نقل از گزارش تازه بانک جهانی نگاشته است که بیشترین کشورهای کم درآمد در جنوب صحرای افریقا، از اتیوپی گرفته تا چاد و کانگو هستند. براساس گزارش، افغانستان و یمن نیز شامل این فهرست هستند. در گزارش بانک جهانی آمده است که حدود ۴۰ درصد از مردم فقیرترین جهان در این کشورها زندهگی میکنند.
این نهاد افزوده که درآمد سالانه خانوادهها در کشورهای فقیر یک هزار و ۱۴۵ دالر تخمین زده شده است. ایندرمیت گیل، کارشناس ارشد اقتصادی بانک جهانی، در این مورد گفته است: «زمانی که بسیاری از نهادهای بینالمللی به ساهدگی از فقیرترین کشورها عقبنشینی کردند، انجمن توسعه بین المللی راه نجات آنان بوده است.»
طبق اطلاعات، این کشورها از سال ۲۰۰۶ میلادی به اینسو بدهکار و از بالای طبیعی آسیبپذیر هستند. بانک جهانی شرایط جاری در کشورهای فقیر را بدتر از زمان شیوع ویروس کوید ۱۹ عنوان کرده است.
این گزارش یک هفته پیش از برگزاری نشست سالانه بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در واشنگتن نشر شده است. قرار است تا چند روز دیگر نشست بزرگی از سوی انجمن توسعه بینالمللی (IDA) بهمنظور تلاشها برای ریشهکن کردن فقر شدید و جمعآوری ۱۰۰ میلیارد دالر به هدف رسیدهگی به کشورهای فقیر در واشنگتن برگزار شود.
گفتنی است که بودجه مورد نیاز انجمن توسعه بینالمللی هر سه سال یکبار از سوی کشورهای عضو بانک جهانی فراهم میشود. این نهاد سال ۲۰۲۱ حدود ۹۳ میلیارد دالر برای رسیدهگی به کشورهای فقیر جمعآوری کرده بود. این در حالی است که پس از تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، به دلیل محدودیتهای این گروه علیه شهروندان و کاهش کمکهای بینالمللی، اقتصاد خانوادهها در کشور بهشدت کاهش یافته است.