خبرگزاری راسک: در حالیکه طالبان زنان افغانستانی را از حضور در «عرصه عمومی» محروم کرده اند، نمایندگان زن خارجی همچنان در نشستهای این گروه در کابل حضور مییابند. رئیس یوناما و برخی از زنان خارجی دیگر در نشست طالبان درباره تاثیر تغییرات اقلیمی در افغانستان شرکت کردهاند. قانون امر به معروف طالبان، زنان را به چهاردیواری خانه محدود و صدای آنها را در اماکن عمومی «عورت» توصیف میکند.
روز چهارشنبه، نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان و تعدادی از دیپلوماتهای زن خارجی در نشستی با حضور مقامهای طالبان در کابل شرکت کردند. این نشست با محوریت مسائل محیط زیستی برگزار شد و مقامات ارشد طالبان در کنار خانم اوتونبایوا، رئیس یوناما، نمایندگان زن اتحادیه اروپا و دیگر سازمانهای بینالمللی نیز حضور داشتند. تلویزیون ملی، که تحت کنترول طالبان است، تصاویر و ویدیوهای این نشست را منتشر کرده، اما بخشی از سالن که نماینده سازمان ملل و دیگر دیپلوماتهای زن نشسته بودند، به نمایش درنیامد. در گزارش تلویزیون، از نماینده سازمان ملل و دیپلوماتهای زن نقلقول میشود، اما تصاویر آنان به دلیل زن بودن نشان داده نمیشود.
رسانههای تحت کنترول طالبان پیش از این نیز تصاویر زنان را سانسور کردهاند. در حالی که نمایندگان زن سازمانهای بینالمللی در چنین نشستهایی حضور دارند، طالبان بهطور کامل زنان افغانستان را از عرصه عمومی کنار گذاشته است.
نماینده سازمان ملل متحد با اشاره به وضعیت آسیبپذیر افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی تأکید کرد: «با توجه به سطح بالای آسیبپذیری، نمیتوانیم یک سال دیگر بدون حضور صدای افغانستانیها در این گفتوگوی مهم جهانی درباره تغییرات اقلیمی بگذرانیم.» سازمان ملل متحد هر ساله نشستهای بزرگی را درباره تغییرات اقلیمی برگزار میکند که در آن سیاستها و راهکارهای مقابله با این بحران جهانی مورد بحث قرار میگیرد. افغانستان از سه سال بدینسو در نشستهای جهانی غایب است.
همزمان، مولوی مطیعالحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان، از جامعه بینالمللی درخواست کرده است که ۳۲ پروژه محیط زیستی متوقفشده به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون دالر را دوباره به جریان بیندازند. افغانستان یکی از کشورهایی است که به شدت تحت تأثیر تغییرات اقلیمی قرار دارد. این کشور هر ساله با سیلابهای مرگبار و افزایش خشکسالی مواجه است.