خبرگزاری راسک: ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد میگوید که در زمان بحران جهانی، مهم است که فروپاشی مداوم حقوق بشر در افغانستان نادیده گرفته نشود. آقای بنت در گفتگو با بخش خبر ملل متحد (یوان نیوز) گفت که اعضای جامعه جهانی که قول حمایت از افغانستان را دادهاند، باید بر تعهدات خود پابند بمانند؛ زیرا در هیچ جای دیگر جهان زنان به اندازهای که در افغانستان مورد آزار و خشونت قرار میگیرند، با بدرفتاری روبهرو نیستند.
به گفته آقای بنت، افغانستان برای چندین سال با یک بحران حقوق بشری و انسانی مواجه بوده است، اما پس از بازگشت طالبان به قدرت، وضعیت برای زنان و دختران، و همچنین برای دیگر گروهها، از جمله اقلیتهای مذهبی و قومی، رسانهها و تمام جامعه مدنی بدتر شده است و فضا به شدت در حال محدود شدن است که این موضوع بر اقتصاد نیز تأثیر گذاشته است.
گزارشگر ویژه ملل متحد میگوید، افرادی که با دولت قبلی همکاری داشتهاند، چه به عنوان مقامات نظامی یا غیرنظامی، احساس ناامنی میکنند، همچنین خبرنگاران، مدافعان حقوق بشر، و سایر اعضای جامعه مدنی، به ویژه افرادی که دیدگاه مخالف ایدئولوژی طالبان به صورت عمومی ابراز کردهاند.
آقای بنت گفت که نگرانی اصلی دیگر شهروندان افغانستان آموزش فرزندانشان است. به گفته او، دختران و حالا حتی پسران یا آموزشی فراتر از صنفششم دسترسی ندارند و یا در صورت دسترسی به آموزش، آموزشی محدود و بدون محتوای عصری که آنان را برای آینده آماده کند، میباشد. آقای بنت در این گفتگو بیان کرده که بسیاری از کسانی که افغانستان را ترک میکنند، این کار را از روی اجبار انجام میدهند.
وی تاکید کرده است که: «شهروندان افغانستان به کشورشان علاقهمند هستند. بسیاری از آنها به ما گفتند که آرزو میکردند مجبور به انجام این سفر بسیار دشوار نباشند که هزینههای مالی، احساسی و جسمی زیادی دارد. اما احساس میکنند که به دلیل شرایط وحشتناکی که تحت آن مجبور به زندگی هستند، به ویژه افراد حرفهای مانند قاضیها، وکلا، خبرنگاران، کارمندان دولتی و مهندسان، چاره دیگری ندارند.»او میگوید، بسیاری از آنها افراد متخصص و تحصیلکردهای هستند که ترک آنها ضربه بزرگی به افغانستان وارد میکند. آنها مجبورند زندگی خود را ترک کنند، اغلب فقط به این دلیل که فرزندانشان بتوانند به تحصیل دست یابند.