خبرگزاری راسک: دولت مالدیف اعلام کرده است که دیدار اخیر محمد طاها سفیر این کشور در پاکستان به طور رسمی با سفیر طالبان در اسلام آباد، «غیر مجاز» بوده است. این بیانیه پس از آن از سوی دولت مالدیف منتشر شد که تصاویری از دیدار سفیر این کشور با احمد شکیب سفیر طالبان در پاکستان، در رسانهها و شبکههای اجتماعی پخش شدند و گفته شد که این دیدار «به گونه رسمی» انجام شده است. بر اساس گزارش رسانههای مالدیف، در این بیانیه رسمی دولت این کشور تاکید شده که این دیدار «غیرمجاز» بوده و بدون تائید از سوی مقامهای دولت این کشور صورت گرفته است.
بر بنیاد این گزارشها، دولت مالدیف گفته است که اقدامهای مناسبی در پاسخ به این موضوع اتخاذ کرده است؛ اما جزئیات این اقدامها پخش نشدهاند. مالدیف در این بیانیه با استناد به منشور ملل متحد افزوده است حاکمیت طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نمیشناسد و این دیدار «غیرمجاز» بوده و با سیاست این کشور همخوانی ندارد. روز شنبه سفارت طالبان در اسلامآباد به نقل سفیر مالدیف نوشت که این کشور «به عنوان یک کشور برادر و مسلمان، خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»؛ اما مالدیف از داشتن هر نوع روابط با یک کشور غیر مشروع خود داری کرده است.
مالدیف کشوری جزیرهای در اقیانوس هند است که از ۱۱۹۲ جزیره تشکیل شده و به عنوان یک مقصد گردشگری مشهور به سواحل زیبا و آبهای زلال شناخته میشود. تاکنون هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است و مجمع عمومی سازمان ملل هم از پذیرش نماینده طالبان خودداری کرده است. در حال حضر نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل است.
جامعه جهانی مشروعیت طالبان را مشروط به رعایت حقوق بشر، تشکیل حکومت فراگیر ملی، رعایت حقوق زنان به ویژه حق آموزش و کار، و مبارزه با تروریسم کرده است. این در حالی است که حاکمیت طالبان در افغانستان را تا کنون هیچ کشور و سازمانی در جهان به رسمیت نشناخته است و شماری از کشورهای جهان تا کنون از فرستادن سفیر به افغانستانِ زیر اداره طالبان خودداری کردهاند.
نقض حقوق بهویژه حقوق اساسی زنان و «عدم قطع رابطه با گروههای هراسافکن» توسط طالبان، از مواردی کلیدی هستند که همواره انتقادها از سوی کشورهای منطقه و جهان را برانگیخته است.