خبرگزاری راسک: دیوید اسپرول نماینده ویژۀ کانادا در امور افغانستان میگوید که رفتارهای طالبان «افراطی» است؛ اما آنان فکر میکنند که ذهنیت و برداشت شان کاملاً «منطقی» است. به گفته او، طالبان با شرایط خود شان میخواهند که از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شوند؛ اما ممکن نیست؛ چون طالبان به ارزشهای جهانی و حقوق بشری علاقهمند نیستند او میافزاید اگر طالبان محدودیتها و ممنوعیتها بر حقوق بشر را نبردارند، استرالیا، هالند، آلمان و کانادا، پرونده «نقض کنوانسیون منع هرگونه تبعیض علیه زنان» توسط طالبان را به دادگاه بینالمللی دادگستری ارجاع خواهند کرد. آقای اسپرول در مصاحبه با روزنامه کانادایی گلوب اندمیل گفته است که این کشورها این موضوع را با طالبان شریک ساختهاند تا روی آن بحث کنند؛ اما تا کنون در این رابطه پاسخی از آنان دریافت نکردهاند.
او در این مصاحبه افزوده است با وجود «دستورهای خشن طالبان» اما همچنان به آینده افغانستان امیدوار است. نماینده ویژه کانادا میافزاید که با آنچه طالبان در افغانستان علیه زنان انجام میدهند، «شدیداً» مخالف است. دیوید اسپرول میگوید: «طالبان نسبت به زمانی که قبلاً در قدرت بودند، اصلاً تغییر نکردهاند و در عین حال به دنبال این هستند که توسط جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شوند.»
گفتنی است که در ماه سپتمبر میلادی و در حاشیه نشست مجمع عمومی ملل متحد، کانادا، آلمان، استرالیا و هالند، کارزار حقوقی را برای پاسخگویی طالبان در مورد تبعیض علیه زنان در پروندهای که میتواند به دادگاه بینالمللی دادگستری ارسال شود، راهاندازی کردند. در این کارزار وزیران خارجه آلمان، هالند، استرالیا و کانادا طالبان را با توجه به رفتارهای شان علیه زنان، «ناقض کنوانسیون منع هرگونه تبعیض علیه زنان» عنوان کردند و گفتهاند که از طالبان به دادگاه بینالمللی دادگستری شکایت خواهند کرد.
این در حالی است که طالبان در پی اعمال محدودیت بر حقوق زنان در طی سه سال حاکمیت دوباره شان در کشور، با توشیح قانون جدید تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» محدودیتها و ممنوعیتهای شدیدی دیگری را نیز بر حقوق و آزادی شهروندان بهویژه زنان وضع کردند. نماینده ویژه کانادا میگوید که در داخل افغانستان ناراحتی زیادی نسبت به نحوه رفتار و برخورد طالبان با مردم وجود دارد و به باور او بر طالبان فشار خواهد آمد تا حمایت مردم افغانستان را جلب کند.