خبرگزاری راسک: فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ گفته استکه در سال جاری میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان نیاز به «کمکهای فوری» بشردوستانه دارند. این سازمان تاکید کرده که بحران بشردوستانه در افغانستان پیچیده شده و این کشور با بحرانهای درازمدتی مواجه است.
در گزارش این سازمان آمده استکه شهروندان افغانستان بافقر و بیکاری روزافزون دچار شدهاند و از این ناحیه در رنج شدید قرار گرفتهاند.
صلیب سرخ در گزارش خود گفته استکه رویدادهای طبیعی پیهم، تاثیرات فزاینده تغییر اقلیم، بیجاشدگان داخلی، چالشهای اقتصادی، ناامنی غذایی و چالشها در مراقبتهای بهداشتی از عوامل عمدهی بحرانهای بشری در افغانستان است.
به اساس این گزارش، بیش از ۸۵ درصد جمعیت افغانستان در حال حاضر زیر خط فقر زندگی میکنند. همچنین گفته شده که این بحرانها در کشور در اپریل و ماه جولای سال جاری میلادی وخیم تر شده است؛ زمانیکه بارانهای شدید و جاری شدن سیلابها در ۳۳ ولایت افغانستان، به طور مستقیم ۲۹۵هزار نفر را متاثر ساخت.
در این گزارش تاکید شده که زنان و کودکانی که به صورت ویژه آسیبپذیر اند، نیازمند حمایت همهجانبه با تمرکز بر سلامت و معیشت در مناطق سیل زده هستند.
همچنان، این سازمان گفته استکه ممنوعیتها و محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر کار و فعالیت زنان در نهادهای کمکرسان و سازمان دیگر، فعالیتهای بشردوستانه را متاثر ساخته که منجر به تشدید این بحرانها نیز شده است.
پیش از این، ادارهی هماهنگی کمکهای بشردوستانهی ملل متحد (اوچا) گفت که طالبان از سال ۱۴۰۰ خورشیدی به اینسو، ۷۱ دستورالعمل را صادر کردهاند که بر عملیات بشردوستانه اثر بد گذاشته و حضور زنان در افغانستان را هدف قرار داده است.
در بخشی از تحلیل دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی ملل متحد، نسبت به فروپاشی نظام بهداشتی افغانستان نیز هشدار داده شده است.