خبرگزاری راسک: تعدادی از دختران بازمانده از تعلیم و تحصیل میگویند که محرومیت از آموزش و افزایش محدودیتها از سوی گروه طالبان بر آنان اثر منفی گذاشته و زندگی را برای شان دشوار ساخته است.
دختران بازمانده از تعلیم و تحصیل از افزایش محدودیتها و عدم بازشدن مکاتب و دانشگاهها ابراز نگرانی کرده و میگویند اگر این وضع ادامه یابد مجبور هستند تا کشور را ترک کنند و مهاجر شوند.
در همینحال، مهتاب (نام مستعار) دختر بازمانده از تحصیل به رسانهها گفته استکه با سختیهای فراوان و پس از سپری کردن آزمون کانکور، به دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل راه یافت.
به گفته مهتاب او برای آیندهی بهتر از دایکندی به کابل سفر کرده بود. او میگوید که نزدیک به دوسال است در انتظار بازگشایی دانشگاهها به روی دختران است اما با ادامهی محدودیتها اکنون ناگزیر است برای ادامهی تحصیل به خارج از کشور برود و راه دشوار مهاجرت در پیش گیرد.
مهتاب گفته است: «در استان دایکندی مکتب را تمام کردم و بعدا با سختی های زیاد در رشتهی حقوق دانشگاه کابل کامیاب شدم، که طالبان آمدند در افغانستان و ما از درس منع شدیم دو سال است منتظر باز شدن دانشگاه هستم، اما دانشگاه باز نشد؛ از آیندهی نامعلوم خیلی رنج میبرم و به همین خاطر خانواده تصمیم گرفت با سختی پول فراهم کند تا بتوانم در خارج از کشور درس بخوانم. هرچند خیلی سخت است مهاجرت کنم تا از بیسرنوشتی و افسردگی نجات پیدا کنم و حداقل آینده من معلوم باشد.»
شماری از دختران دیگر نیز گفتهاند که در حالت دشوار بسر میبرند و اگر باب مکاتب باز نشود دچار به افسرگی شدید خواهند شد.
در حالیکه جهان بر توسعه، ی علم تاکید دارد اما در افغانستان بستن مکتبهای متوسطه و لیسه و نیز بسته ماندن دانشگاهها بهروی دختران، بخشی از سیاستهای سختگیرانه طالبان در برابر زنان و دختران است.
این گروه پس از تسلط به افغانستان مکاتب و دانشگاهها را بروی دختران بستند.