خبرگزاری راسک: ترکیه در دو روز گذشته (۱۸ و ۱۹ عقرب/آبان)، ۳۲۵ مهاجر افغانستان را اخراج کرد و به کشور برگشت داده است. وزارت مهاجران زیر اداره گروه طالبان در خبرنامهای گفته است که این مهاجران با هواپیما به کابل منتقل شدهاند. بر اساس این خبرنامه، افرادی که دارای «سند قانونی» نیز بودهاند از سوی دولت ترکیه برگشت داده شدهاند.
این در حالی است که پیش از این، نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در ژنیو در نشست کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان گفت که پس از حاکمیت طالبان بر کشور، بیش از ۸ میلیون نفر افغانستان را ترک کردهاند. نماینده افغانستان در ژنیو، «نقض حقوق بشر توسط طالبان، سرکوب شهروندان به ویژه زنان به دلایل مختلف، منع آموزش و تحصیل دختران و زنان، فقر روز افزون و انتقامجوییهای طالبان» را از عوامل عمده مهاجرت شهروندان کشور عنوان کرد.
در همین حال کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان پیش از این با ارائه آمار مهاجرتهای غیرقانونی در جهان، در گزارشی، آزار و اذیت، جنگ، خشونت، نقض حقوق بشر یا رویدادهای که نظم عمومی را به طور جدی مختل میکنند از عوامل کلیدی مهاجرتها عنوان کرده است. بر بنیاد آمارهای پیشین سازمانهای جهانی بهشمول کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان، افغانستان و سوریه بیشترین آمار مهاجرتهای غیرقانونی را در جهان دارند.
از طرفی هم ایران و پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان را شدت بخشده و پاکستان نیز به این روند ادامه داده است. شماری از مهاجران کشور در ایران و پاکستان از برخوردهای خلاف ارزشهای انسانی و حقوق پناهجویان از سوی پولیس این دو کشور نیز شکایت دارند. پیش از این مدیر کل اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی ایران گفت که روزانه بیش از ۳هزار مهاجر افغانستان از مرز دوغارون این کشور اخراج میشوند.
حسین شرافتیراد گفت که اخراج مهاجران افغانستان از ایران، در مقایسه با سال قبل ۴۰ درصد افزایش یافته است. در گزارش پیشین کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان آمده است که آمار مهاجرت در سال جاری در جهان نسبت به سال گذشته، ۵ درصد (۵.۳ میلیون نفر) افزایش پیدا کرده است.