خبرگزاری راسک: شماری از افغانستانیهای مهاجر و دانشجو در هندوستان میگویند که پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان در افغانستان، دهلی نو در برابر دانشجویان و مهاجران افغانستانی در هند، رویکرد سختگیرانۀ در پیش گرفته است. در تغییرات جدید، دانشجویان مستقر در هند، با سختگیریهای بیشتری برای تمدید مدرک اقامت خود روبهرو شدند. ادارات هندی مدارک و اطلاعات بیشتری از آنها میخواهد و یک دانشجو میگوید که برخورد مسئولان هنگام تمدید ویزا، بیشتر به «بازجویی از متهمان» میماند.
بنابر آمار سازمان ملل در جنوری ۲۰۲۲، حدود ۴۶ هزار پناهجوی افغانستانی زندگی میکرد. آژانس پناهندگان ملل متحد پارسال گزارش داد که اکنون تعداد مهاجران افغانستانی در هند، به ۱۵ هزار نفر میرسد. بسیاری از این مهاجران، پس از سقوط افغانستان به دست طالبان، از هند به کشورهای غربی پناه بردند.
مهاجران افغانستانی در دهلی میگویند که سختگیریها در برابر مهاجران افغانستانی، در یک سال پس از به قدرت رسیدن طالبان افزایش یافت. آنها افزودند که این سختگیریها در حال حاضر کمتر شده است.
با این حال، دهها دانشجوی نظامی که از سوی حکومت پیشین افغانستان به هند اعزام شده بودند، پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان با بیسرنوشتی در هند روبهرو شدند. برخی از این دانشجویان میگویند، ماهها پس از تسلط گروه طالبان در افغانستان، با تمدید نشدن ویزا و مشکلات اقتصادی دستوپنجنه نرم کردهاند. وزارت دفاع طالبان اعلام کرده که شماری از آنها به افغانستان بازگشتهاند.
در حال حاضر، شماری از دانشجویان افغانستانی در هند، تحصیلات خود را به پایان رساندهاند. این دانشجویان میگویند که دهلی نو ویزای آنها را نیز تمدید نمیکند و با سردگمی درباره سرنوشتشان مواجهاند. آنها همچنین اجازه اشتغال ندارند و این محدودیت، به چالشهای اقتصادی دانشجویان افزوده است. برخیها بدین باور بودند که هند دوست استراتیژیک مردم افغانستان است؛ اما همین دوست فرصتطلب، امروز رابطهاش را با طالبان افزایش داده، دلیل آن این است که از طریق این گروه، امنیت ملی پاکستان را به خطر روبرو کند.