باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل به رسمیت شناختن طالبان را دلیل حذف زنان از جامعه افغانستان، دشوار دانست.
او ابراز امیدواری کرد که با طالبان در مورد گامهایی که باید برای به رسمیت شناخته شدن بردارند، گفتوگو کنند.
او که با لحن مثبتی در مورد طالبان صحبت میکرد، به امکان تغییر در سیاستهای این گروه علیه زنان از طریق گفتوگو خوشبین به نظر میرسید.
وودوارد در ادامه گفت: « فکر میکنم که به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک حکومت در سراسر افغانستان بسیار دشوار است. طالبان به طور کلی زنان را از جامعه حذف کردهاند. این اقدام به سود طالبان نیست که میخواهد به رسمیت شناخته شود.»
وودوارد گفت که جلسهای با حضور فرستادگان ویژه در امور افغانستان در شورای امنیت در پایان ماه اپریل برگزار خواهد شد. ظاهراً، در این نشست بحث مشروعیت طالبان نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. او ابراز امیدواری کرد که طالبان تن به شرایط به رسمیت شناخته شدن بدهند و افزود: «من میدانم که به رسمیت شناختن برای طالبان مهم است. امیدواریم که در نشست شورای امنیت با حضور نمایندگان ویژه امور افغانستان راهی برای مذاکره با طالبان پیدا کنیم تا بتوانیم با این گروه در مورد اقداماتی که باید برای به رسمیتشناسی انجام دهند، گفتوگو کنیم.»
راسک:
چنانچه آشکار است شرط مهم جامعه جهانی جهت به رسمیت شناسی طالبان محدود به مسأله تحصیل و اشتغال زنان افغانستان گردیده است. سایر شروط مانند حکومت فراگیر کم رنگ گشته اند.
از سوی دیگر به نظر میرسد سیاست طالبان در گروگان گرفتن زنان کارساز بوده و اینک در حال ثمردهی است. طالبان که برای بقای خودشان هم که نمیتوانند برای همیشه زنان را از جامعه حذف کنند پیشنهاد و معامله غرب را بر سر آزادی زنان را به صورت مشروط و محدود خواهند پذیرفت و بدین ترتیب هم رسمیت را کمایی خواهند کرد و هم بقاء حاکمیت شان را.