خبرگزاری راسک: صندوق جمعیت سازمان ملل متحد میگوید که براساس ارزیابی این نهاد، در سال جاری میلادی ۲۸.۳ میلیون تن در افغانستان زیر سلطه طالبان به کمکهای فوری نیاز دارند. این صندوق روز جمعه، ۲۵ عقرب/آبان، با نشر بیانیهای نگاشته است که مردم افغانستان با اثرات منفی چندین دهه درگیری، خشکسالی شدید، ناامنی غذایی، بلایای طبیعی و آوارهگی روبهرو هستند.
براساس بیانیه، ۱۳.۸ میلیون تن از نیازمندان را زنان و دختران تشکیل میدهند. در بیانیه آمده است: «در حالیکه همه تحت تأثیر چنین بحرانها قرار میگیرند، اما زنان، دختران، افراد دارای معلولیت و افراد مسن اغلب بهطور نامتناسبی تحت تأثیر قرار گرفتهاند.» طبق بیانیه، صندوق جمعیت سازمان ملل یک ارزیابی جامع را در سراسر افغانستان در مورد وضعیت سلامت روانی و نیازهای مردم انجام داده است.
این ارزیابی از نوامبر ۲۰۲۳ تا فبروری ۲۰۲۴ میلادی توسط صندوق جمعیت سازمان ملل و در همکاری با بنیاد «سلما» انجام شده است. هدف این ارزیابی افزایش آگاهی و درک از سلامت روانی و چالشهای روانی اجتماعی و افزایش دسترسی به خدمات، با تمرکز ویژه به گروههای آسیبپذیر، از جمله زنان، دختران نوجوان، افراد دارای معلولیت، برگشتکنندهگان، و آوارهگان داخلی است.
به گفته این صندوق، زنان و کودکان بیشتر در معرض تهدید هستند و دسترسی آنها به سلامت روانی ضروری است. طبق بیانیه، به هدف کاهش رنج عاطفی زنان و رفع علایم مربوط به افسردهگی، اضطراب و استرس خدمات حمایت روانی اجتماعی با خدمات صحی ادغام میشود. گفتنی است که چند ماه پیش نیز کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان (UNHCR) گفته بود که محدودیتهای طالبان، زنان افغانستانی را آسیبپذیرتر و نیازمند کمک کرده است.
همچنان چند روز پیش برنامه جهانی غذا (WFP) با نشر گزارش ماه اکتوبر خود اعلام کرده بود که ۱۴.۸ میلیون افغانستانی در زمستان پیشرو به کمکهای فوری نیاز دارند.