خبرگزاری راسک: رسانهها گزارش داده اندکه مقامهای پاکستانی شواهد و اسناد مرتبط به فعالیت گروه تی تی پی از خاک افغانستان و سایر تهدیداتی که این گروه برای صلح منطقهیی روی دست دارد را با جانب چین شریک ساخته است. اکسپرس تریبون در گزارشی گفته استکه این شواهد و اسناد در دیدار مقامهای وزارت خارجه پاکستان با آقای شیائوونگ روز دوشنبه، ۲۸عقرب/آبان در اسلامآباد شریک شده است و در آن این کشور نگرانیهای خود را از فعالیت گروههای «هراسافکن» در خاک افغانستان ابراز کرده است.
پیش از این، وزارت خارجه پاکستان در بیانیهای گفته است که یو شیائوونگ نماینده ویژه چین در امور افغانستان به اسلام آباد رفته است و با آمنه بلوچ معاون وزیر خارجه پاکستان و احمد نسیم ورایچ معاون وزیر خارجه این کشور در امور افغانستان و آسیای غربی، درباره افغانستان گفتگو داشته است. منابع آگاه به این روزنامه گفتهاند که محور اصلی گفتگوها، بررسی شواهدی بود که نشان میدهد خاک افغانستان همچنان به عنوان پناهگاهی امن گروههای «هراسافکن» از جمله تحریک طالبان پاکستانی استفاده میشود.
طالبان پیش از این حمایت از تحریک طالبان پاکستانی و استفاده این گروه از خاک افغانستان علیه پاکستان را رد کردهاند؛ موضوعی به کرات از سوی مقامهای پاکستانی پذیرفته نشده و آنان بر حضور این گروه و پناهگاههای امن تیتیپی در خاک افغانستانِ زیر اداره طالبان تاکید کردهاند و آن را تهدید علیه این کشور خواندهاند.
گفتنی است که سفر نماینده ویژه چین به پاکستان تنها چند روز پس از حضور ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان در اسلامآباد صورت گرفته است که محور دیدارهای آقای کابلوف در این کشور نیز بررسی تحولات افغانستان و افزایش تهدیدات امنیتی ناشی از گروههای «هراسافکن» با منشاء افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان بوده است.
اما در بیانیه وزارت خارجه پاکستان بر نقش حیاتی کشورهای همسایه برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان تاکید شده است. به گفته مقامهای پاکستانی، طالبان افغانستان تا کنون اقدامات موثری برای محدود کردن فعالیت گروههای «هراسافکن» انجام ندادهاند. بر اساس این گزارش، اسلامآباد تاکید کرده که زمان آن رسیده است تا جامعه جهانی بهویژه همسایگان افغانستان، موضع واحد علیه طالبان اتخاذ کنند تا آنان را وادار به عمل به تعهداتشان در قبال صلح منطقهای کنند.
از طرفی هم پاکستان بر نقش موثر چین به عنوان یک قدرت منطقهای در این زمینه تاکید کرده و خواستار استفاده این کشور از نفوذ خود برای تحت فشار قرار دادن طالبان جهت اقدام علیه گروههای «هراسافکن» شده است.