خبرگزاری راسک: ایالات متحده امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره آتشبس فوری و دائمی در غزه را وتو کرد. این اقدام دولت بایدن با انتقاد شدید کشورهای عضو سازمان ملل، به ویژه مالتا، فرانسه و سایر کشورهای اروپایی و آسیایی مواجه شده است. این قطعنامه که توسط ۱۰ عضو غیردائم شورا ارائه شده بود، خواستار آتشبس بدون قید و شرط و آزادی گروگانها بود.
ایالات متحده روز چهارشنبهد اعلام کرد که از قطعنامهای حمایت خواهد کرد که آزادی گروگانها بهطور صریح در آن ذکر شود. رابرت وود، معاون سفیر امریکا در ملل متحد، تاکید کرد که واشنگتن نمیتواند از متنی حمایت کند که این ضرورت را نادیده میگیرد.
او گفت: «با آزادی گروگانها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نتوانست از آن حمایت کند.» وود افزود که ایالات متحده به دنبال «مصالحه» بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» به نظامیان گروه حماس میدهد که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره وجود ندارد.»
در همین حال الجزایر، اکوادور، گویان، جاپان، مالتا، موزامبیک، کوریای جنوبی، سیرالئون، اسلوونی، سویس بهشدت از ایالات متحده برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب شورا انتقاد کردند.
ونسا فریزر، سفیر مالتا در سازمان ملل پس از ناکامی در رأی گیری گفت: «به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانسته است به مسئولیت خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی عمل کند، متأسف است. به هیچ وجه سود طلب نبود.»در حالی که حملات اسرائیل به غزه تاکنون جان حدود ۴۴ هزار نفر را گرفته و باعث آوارگی گسترده شده، اعضای منتخب شورای امنیت ملل متحد، از جمله مالتا، این وتو را مانعی بر سر مسئولیت شورا برای حفظ صلح و امنیت جهانی دانسته است.
این وتو در حالی انجام شد که کارشناسان هشدار دادهاند بحران انسانی در غزه، از جمله خطر قحطی برای ۲.۳ میلیون نفر، به نقطه بحرانی رسیده است.