خبرگزاری راسک: منابع محلی از پنجشیر به راسک میگویند که گروه طالبان باشندگان برخی مناطق این استان را تشویق میکنند تا دختران خُردسال بین ۵ تا۱۲ سالهی خود را به مدرسهها بفرستند. به گفتهای منابع، طالبان برای باشندگان این مناطق گفتهاند با فرستادن دختران خردسال خود به مدرسهها سهمی بزرگی در روشنسازی و آگاهسازی جامعه ایفا میکنید.
یک منبع که نخواست نامش گرفته شود، به راسک گفت: «گروه طالبان به باشندگان شهرستان پریان استان پنجشیر گفتهاند دختران خردسال خود را به مدرسه بفرستید و از رفتن آنان به مکاتب ابتدائیهی نیز جلوگیری کنید!» به اساس گفتهای این منبع، طالبان ادعا کردهاند که مکاتب برای دختران فتنهزاست و بهتر است این طیف به مدرسهها بروند و علوم دینی بخوانند.
یک منبع دیگر گفت که مدرسهی «امام ابوحنیفه» در شهرستان پریان پنجشیر باحمایت طالبان به مکان درسی دختران کودک تبدیل شدهاست. به قول منبع، استادان در این مدرسه مضامین ابتدایی دینی چاپ پاکستان را تدریس میکنند. همچنان، مضامین از سوی امر به معروف طالبان تعیین شدهاست.
این منبع افزود که شاگردان دختر این مدرسه بین ۵ تا ۱۲ سال قرار دارند.
این در حالی استکه طالبان مخالف تعلیم و تحصیل دختران در کشور هستند و پس از تسلط به کشور نیز باب مکاتب را بروی آنان بستند.
شماری میگویند طالبان برای تبلیغ نظام خود، نگاه خود و خواستهای خود حتا کودکان را آلهی دست خود قرار میدهند.
از سوی هم، این گروه با تسلط به کشور به ساختن مدرسهها و مساجد بیشمار آغاز کردند و در هر استان چند مدرسه از جمله یک مدرسهی جهادی تاسیس کردند.
آمارهای رسمی وزارت معارف طالبان نشان میدهند ساخت و ساز مدرسهها از سوی این وزارت، پس از آمدن طالبان اوج گرفته است.
بر بنیاد این آمار طالبان، تنها در ماه عقرب، شش مدرسه در استانهای کاپیسا، فراه، بدخشان، بغلان، خوست و پنجشیر با هزینه نزدیک به بیست و چهار میلیون روپیهی کابلی یا به بهره برداری رسیده و یا هم بازسازی شده است.
بربنیاد آمار وزارت معارف طالبان، در یک ماه پسین، ۳۷۰ تن از مدرسه نور المدارس غزنی و نزدیک به دوصد تن دیگر از دارالعلوم عربی کابل فارغ شده اند و در محفل فراغت آن نیز مقامهای ارشد کابینهی طالبان، بهشمول حبیب الله آغا، وزیر معارف و خلیل الرحمن حقانی وزیر مهاجرین طالبان شرکت داشتند.
بر بنیاد آمارهای رسمی وزارت معارف زیر ادارهی طالبان، شمار مدرسههای دینی در سراسر افغانستان به بیش از ۲۱ هزار مدرسه رسیده و سه میلیون نفر در این مدرسهها سرگرم آموزش هستند.
این در حالی است که مکتبهای بالاتر از صنف ششم به روی دختران همچنان بسته هستند.