در ادامه واکنشهای گسترده اینبار اتحادیه اروپا و سازمان همکاری اسلامی از طالبان خواستند که تصمیم شان را مبنی بر منع کار زنان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان، بازنگری کنند.
راسک RASC: اتحادیه اروپا و سازمان همکاری کشورهای اسلامی در بیانیههای جداگانه از حکومت سرپرست طالبان در افغانستان خواستند که تصمیم اخیر شان را در باره منع کار زنان بازنگری نمایند.
اتحادیه اروپا و سازمان همکاری کشورهای اسلامی تصمیم اخیر طالبان را تبعیضآمیز خوانده و گفتند که این تصمیم، وضعیت زنان و دختران را وخیمتر میکند.
اتحادیه اروپا در بیانیهاش گفته است که این تصمیم طالبان نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر، حقوق بینالمللی و اصول بشردوستانه است.
این اتحادیه در بیانیهاش گفته که تصمیم اخیر طالبان، یکبار دیگر نیز زنان را در موقعیت فزاینده آسیبپذیری قرار داد و پیامدهای مستقیم و تهدیدکننده روی زندگی زنان در افغانستان دارد.
بر اساس بیانیه؛ ممنوعیت کار زنان باعث اختلال در ارائه کمکهای بشردوستانه، نیازهای اساسی و خدمات به بخش بزرگی از جمعیت افغانستان، از جمله زنان و کودکان میشود.
اتحادیه اروپا گفته دقیقا این اقدام طالبان همزمان با بدتر شدن وضعیت اقتصادی و بشردوستانه در جهان به ویژه افغانستان، مواجه شده است.
در بیانیه به طور جدی از طالبان خواسته شده است که به حقوق بشر احترام بگذارند.
در بیانیهای سازمان همکاری کشورهای اسلامی نیز این تصمیم طالبان غیرقابل پذیرش گفته شده است.
حسین ابراهیم طه، دبیرکل این سازمان گفته است: «دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی از مقامهای کنونی میخواهد که این تصمیم غیرقابل قبول را دوباره بررسی کرده و به همه افغانها بشمول زن و مرد اجازه دهند تا پس از دههها درگیری خشونتآمیز و آسیبپذیری اجتماعی-اقتصادی در بازسازی کشور شان سهیم باشند.»
پس از ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان در دفاتر سازمان ملل متحد، عملکرد طالبان با واکنشهای جهانی مواجه شده است.
با این هشدار طالبان تمامی دفترهای سازمان ملل در افغانستان بسته شد و طی چند روز گذشته هیچ دفتر این سازمان در افغانستان فعالیت ندارد.
دفتر سازمان ملل (یوناما) در بخشهای مختلفی از جمله کمکرسانی به نیازمندان کار میکند.
عناوین مرتبط. . .