راسک RASC: شماری از قاضیهای زن حکومت پیشین افغانستان که در حال حاضر به بریتانیا به سر میبرند، نسبت به وضعیت بد زندگی همکاران شان در افغانستان، دادخواهی برگزار کردند.
آنان میگویند که با راه اندازی دادخواهی در پارلمان بریتانیا، خواستار تخلیه سایر همکاران شان از افغانستان شده اند.
این زنان تاکید میکنند که همکاران شان در افغانستان به وضعیت بدی زندگی میکنند و هر لحظه تحت تعقیب و پیگرد طالبان قرار دارند.
مرضیه بابکرخیل، برگزار کننده این دادخواهی میگوید که پیش از خروج از افغانستان، از دو سوقصد جان سالم بدر برده و بهشدت نگران همکارانش در افغانستان است.
با آمدن طالبان در افغانستان، شماری از قاضیهای حکومت پیشین به شمول قاضیهای زن افغانستان را ترک کردند.
به همینگونه نظامیان حکومت پیشین، سارنوالان، کارمندان بخشهای مختلف حکومت و خبرنگاران از هراس طالبان مجبور به ترک کشور شدند.
بیشتر این افراد به کشورهای آمریکایی و اروپایی پناهنده شده اما هنوز تعداد زیادی در افغانستان و یا کشورهای سومی مثل ایران و پاکستان باقیمانده، و انتظار قبولی درخواست پناهندگی این کشورها را میکشند.
تعدادی از آنانی که در کشورهای سومی حضور دارند، بارها دست به اعتراض زده، خواهان رسیدگی به درخواستهای پناهندگی شان از سوی کشورها شدند.
مهاجران افغانستانی در کشورهای سومی میگویند که بیش از یک سال انتظار کشیده اند اما هنوز از سوی حکومتها به درخواستهای پناهندگی شان رسیدگی صورت نگرفته است.
آنان تمدید نشدن ویزا، مشکلات اقتصادی، بیکاری و محروم شدن کودکان شان را از تعلیم و تحصیل، از جمله چالشهای میدانند که تاکید میکنند، باید به آنها رسیدگی صورت گیرد.
در عین حال دولت آلمان هفته پیش اعلام کرد که روند پذیرش درخواستهای پناهندگی به کشورش را تا اطلاع بعدی به حالت تعلیق درآورده و قرار است پس از یک بررسی کلی، دوباره این روند را از سر بگیرد.
دولت آلمان علت آن را مشاهده برخی تقلبکاریها در روند بررسی درخواستهای پناهندگان، در سفارتهای کشورش در ایران و پاکستان عنوان نموده است.
شماری از نهادها اما نسبت به توفق روند پذیرش کشور آلمان انتقاد کرده گفته اند که بسیاری از افرادی که اسنادهای تحت بررسی بوده، با خطر جدی مواجه شده اند.