خبرگزاری راسک: شماری از دکانداران هرات میگویند وضعیت بد اقتصادی توان خرید را از مردم گرفتهاست.
در همینحال، تعدادی از سبزیفروشها و میوهفروشهای این استان نیز میگویند به دلیل مشکلات اقتصادی، میزان خرید مردم نسبت به گذشته بهشدت کاهش یافته است.
به گفتهای آنها، وضعیت بد اقتصادی، عدم خرید مردم و نبود بازار مناسب باعث فساد محصولات شده و آنها مجبور میشوند بخشی از میوهها و سبزیهایشان را دور بریزند.
یکی از سبزیفروشهای هرات میگوید که کار و بار آنها رونق گذشته را ندارد و یکی از دلایل اصلی این وضعیت، بالا بودن قیمت میوه و سبزی در بازار است.
او میگوید: «زندگی به سختی میگذرد. حتا هزینهی پیاز و کچالوی ما هم در نمیآید. بعضی روزها فقط دو یا سه صد روپیهی کابلی درآمد داریم. فعلاً کار و بار نیست.»
به گفتهای او، پس از تسلط گروه طالبان وضع اقتصادی مردم بد شد و خرید و فروش نیز کاهش یافت، همچنان شماری زیادی پول خرید سبزی و میوه را ندارند.
عزتالله گفت : «اگر کیلویی ۵۰ روپیهی کابلی از بازار خریداری کنیم، مجبوریم آن را کیلویی ۶۰ روپیه بفروشیم، چون میوهها خیلی زود خراب میشوند.»
کشاورزان و باغداران هرات نیز از هزینههای بالای کشاورزی شکایت دارند. غلام غوث، یکی از کشاورزان، گفت: «بازار خیلی خراب است. اگر محصولات ما به بیرون از کشور صادر شود، وضعیت بهتر میشود. اما در حال حاضر حتا نمیتوانیم هزینهی آب و کود زمینهایمان را به دست بیاوریم.»
نبود بازار مناسب و عدم خرید و وضعیت بد اقتصادی مردم سبب کاهش خرید و فروش آنان دانسته میشود.
شماری از دکاندارهای هرات میگویند طالبان هم کشور را گرفتند و هم لقمهی دهن مردم را. آنان از وضعیت بد اقتصادی جاری در کشور شکایت دارند و خواهان حمایت سازمانهای بشردوستانه شدهاند.