خبرگزاری راسک: دفتر رسانههای استاندار طالبان در استان غور میگوید که پاتریشیا مک فیلیپس، مسئول دفتر یونسکو در افغانستان، در رأس یک هیأت به این استان سفر کرده و از منار جام بازدید نموده است. منار جام در شهرستان شهرک غور در دره موسوم به جام در نقطه وصل رودخانههای جام و هریرود قرار دارد.
پاتریشیا، روز گذشته، قوس هنگام بازدید از این منار تاریخی، بر حفاظت بیشتر از آن تأکید کرده است. او افزوده است که یونسکو در تلاش تأمین منابع مالی بیشتر برای نگهداری از منار جام است و بهزودی در اطراف منارجام دیوارهای استنادی و بر روی رودخانه، پل نیز میسازد.
این منار در سده دوازدهم میلادی ساخته شده و ۶۲ متر ارتفاع دارد و در سال ۲۰۰۲ مرکز حفظ میراث جهانی یونسکو خواستار ثبت این منار در فهرست میراث فرهنگی جهان شد. این بنا بعد از قطب منار در دهلی نو، هندوستان، بلندترین مناره خشتی جهان است.
منار کهنسال و تاریخی جام در حال فرسایش است فرانچسکو بندارین مدیر این مرکز دربارهٔ منار جام گفتهاست که این منار، «احتمالاً یکی از سازههای خارقالعاده معماری و کهنسالترین برج آجری باقی مانده در جهان است. یونسکو میگوید به دلیل جریان آب در رودخانهای که در نزدیکی منار جام قرار دارد، این منار بزرگ، در حال فرسایش است.
به اساس اسناد سازمان یونسکو، این مناره در سال ۱۱۹۴ میلادی در دوران سلطنت «سلطان غیاثالدین غوری» یکی از مقتدیرترین شاهان تاجیک ساخته شدهاست و امروز جزو افتخارات بزرگ افغانستان/ خراسان به شمار میرود.