خبرگزاری راسک: یک مقام حکومت پیشین افغانستان میگوید گروههای مختلف هراسافکن در افغانستان زیرادارهی طالبان فعالیت دارند و اکثر این گروهها در بیستسال گذشته در کنار طالبان با نظامیان حکومت پیشین افغانستان جنگیدهاند.
شاه محمود میاخیل، سرپرست وزارت دفاع حکومت پیشین افغانستان، در یک گفت وگو تاکید کرده که گروههای متحد طالبان در بیستسال گذشته حالا در سایهی این گروه بسر میبرند. او نیز گفت که زندانیان طالبان بیشتر از زندانیان دورهی جمهوریت است.
او گفته استکه گروههای متحد طالبان در جنگ با حکومت پیشین و نیروهای خارجی، القاعده، جنبشهای اسلامگرای آسیای مرکزی از جمله انصارالله، جنبش اسلامی اوزبیکستان، اویغورهای چین و تحریک طالبان پاکستان بود. بربنیاد گزارش سازمانهای جهانی، طالبان همچنان اتحاد با این گروهها را حفظ کرده است.
پس از انتشار گزارشهایی دربارهی نفوذ داعش و سلفیها در صفوف طالبان، مقام این گروه روند تصفیه در نیروهای خود را آغاز کردهاند. میاخیل گفت در نتیجه این روند، هزاران نفر از اعضای طالبان بازداشت شدهاند.
او همچنان گفته که طالبان شماری از متحدان قبلی خود را مورد حمایت خود قرار دادهاند و برخی از اعضای خود را نیز به اتهام سلفی بودن از میان خود اخراج و بازداشت کردهاند.
او گفت: «این خود نشان میدهد که گروههای مختلف در داخل طالبان نفوذ کردهاند و این اختلافات باعث شده که طالبان قادر به جلوگیری از حملاتی مختلف نباشند.»
میاخیل در ادامه افزود: «شمار افرادی که طالبان در دورهی حاکمیت خود زندانی کردهاند، بیشتر از تعداد زندانیان در دورهی جمهوریت است. با این روند، این رویداد نه اولین خواهد بود و نه آخرین.»
پیش از این رییس زندانهای طالبان گفته بود که هماکنون حدود ۲۰ هزار نفر در زندانهای این گروه در سراسر کشور زندانی اند. این در حالی استکه در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، با سقوط کابل، تمامی زندانهای افغانستان تخلیه شد. به گفتهی منابع، صدها عضو داعش نیز در نتیجهی باز شدن درهای زندانها موفق به فرار شدند.
طالبان پیش از آنکه داعش مسوولیت ترور حقانی را به عهده گیرد، در اعلامیهای شاخهی خراسان داعش را متهم به این حمله کرد.
قبلا نیز گزارشهای سازمانهای جهانی تایید کردند در افغانستان گروههای هراسافکن وجود ندارد و برخی از آنان مورد حمایت طالبان قرار دارند.
وزیر خارجهی طالبان در مراسم تشییع جنازه خلیل حقانی در استان پکتیا، انگشت اتهام را به سوی پاکستان گرفت و گفت که از هفت حمله داعش در سال جاری، شش مورد آن در یکی از کشورهای همسایه سازماندهی شده است.
پیش از این، رسانههای وابسته به طالبان گفته بودند که مراکز داعش در بلوچستان پاکستان موقعیت دارد.