راسکRASC: طالبان پشتون در وزارت دفاع، ۲۰۰ طالب بدخشانی که غیر پشتون بودند، از وظایف شان برکنار کردند.
فهرستی که از مشخصات طالبان برکنار شده غیر پشتون منتشر شده نشان میدهد که هیچ طالب پشتون/افغان در میان افراد برکنار شده نمیباشد.
در سلطه کنونی، طالبان میخواهند در سایر وزارتخانهها و ادارات نیز به تصفیه قومی بپردازند و افراد غیر پشتون را که حتا به هر سویه علمی و تجارب کاری باشند برکنار کرده، افراد کم سواد و کسانی که به گفته خود شان، سالها در کوهها و دشتها سلاح گرفته قتلعام کرده اند، جابجا شوند.
طالبان بارها در مجالس رسمی و غیر رسمی شان تاکید کردند که برای جذب افراد در ادارات دولتی باید فرصت اول به پشتونها داده شود.
طالبان با حاکمیت بعد از دوره سلطه در افغانستان، در اولین اقدام، دست به برکناری وزیران، رئیسان، آمران و مدیران ارشد ادارات دولتی زد. افرادی که به سویه دکتری، ماستر و یا تجارب بالای کاری بودند به جای شان کسانی معرفی شدند که هیچ اطلاعی از کار دفتر و اسناد در اداره نداشتند/ندارند.
مراجعهکنندگان ادارات میگویند که ساعتها و حتا روزها پشت دروازههای ادارات منتظر هستند اما کارهای شان بهگونه که قبلا اجرا میشد، حالا انجام نمیشود.
هرچند انحصار قدرت در افغانستان سابقه طولانی دارد و پشتونها در هیچ زمان و هیچ حکومتی افراد غیر پشتون (هزاره، ازبک، تاجیک و . . . ) را قبول نداشتند و در سلطه فعلی، این گروه که تمام قدرت را بدست گرفتهاند هیچ فرد غیر پشتون حتا جرات نمیتواند به اداره دولتی برای جستجوی کار مراجعه کند.
در نخست روزهای سلطه طالبان و هماکنون نیز که بیش از یک و نیم سال از این سلطه در افغانستان میگذرد بارها تاکید بر حکومت همه شمول که همه اقوام سهم داشته باشند، صورت گرفته اما طالبان همواره آن را رد کرده و گفته اند که به هیچکسی سهم داده نمیشود.
اعضای برجسته طالبان تاکید دارند که حق اولویت باید به کسانی داده شوند که زیادتر در افغانستان انفجار و انتحار کرده و در جنگ با این گروه سهیم بوده اند.
بدست گرفتن سلطه در افغانستان از سوی طالبان و سهم ندادن به افراد غیر پشتون در کشور، باعث شده که هیچ فرد یا نهادی در مورد عواید گردآوری شده و مصارف آن، از سلطهداران اطلاعی نداشته باشد.
طالبان در حالیکه عواید هر اداره را نسبت به حکومت پیشین و سالهای گذشته بالاتر نشان میهند و در حال حاضر تمام عواید داخلی حکومت و نیز کمکهای جامعه جهانی که تقریبا هر هفته مبلغ ۴۰ میلیون دالر به خزانه این گروه واریز میگردد، اما معلوم نیست که این همه پول به کجا مصرف میشود و کی باید به مردم پاسخ بدهد.
با وجود ادامه کمکهای جامعه جهانی و نیز بالا بودن عواید کشور، اما مردم همچنان به وضعیت بد اقتصادی به سر میبرند.
شهروندان کشور میگویند که در طی بیش از دو دهه، اما در یک و نیم سال گذشته روزهای سختی را در حال سپری کردن هستند که به باور آنان، ادامه این وضعیت بحران بزرگی را در کشور به همراه خواهد داشت.
سازمانهای کمککننده در افغانستان نیز نسبت به بدتر شدن وضعیت بحرانی هشدار داده، تاکید میکنند که جهان باید در این شرایط ” به شدت بحرانی” مردم افغانستان را تنها نگذارد.