خبرگزاری راسک: به اساس گزارشها، پژوهشگران جاپانی با کمک هوش مصنوعی موفق به ایجاد برنامهای شدهاند که میتواند وضعیت عاطفی مرغها را درک کند.
پژوهشگران جاپانی گفتهاند آنها با این برنامه احساساتی مانند گرسنگی، ترس، خشم، هیجان و رضایت را از طریق تحلیل صدای مرغها با ۸۰ درصد دقت، تشخیص میدهند.
آنان تاکید کردهاند که بامرور زمان موفق خواهند شد تابطور کامل احساسات عاطفی مرغهارا درک کنند.
این تحقیق هنوز مورد بررسی مستقل قرار نگرفته، امادکتر آدریان چوک، مسوول این پروژه گفته است سیستم توسعهیافته بر پایه تکنیکی به نام «یادگیری تحلیل عاطفی عمیق» عمل میکند.
او گفته که این روش به گونهای طراحی شده استکه توانایی سازگاری با تغییرات الگوهای صوتی را دارد.
همچنان پژوهشگران گفتهاند: «روش ما با استفاده از رویکردی ریاضیاتی و پیشرفته، امکان درک دقیق احساسات از طریق دادههای صوتی را فراهم میکند.»
در مصاحبهی که چوک با نیویارک انجام داده، گفته است: «اگر بتوانیم احساسات حیوانات را بشناسیم، قادر خواهیم بود محیط بهتری برای زندگی آنها طراحی کنیم.»
چوک تاکید کرده که پژوهش روی ۸۰ پرنده و ۲۰۰ ساعت صدا، آزمایش شده و پژوهشگران با تیمی از روانشناسان حیوانات و دامپزشکان همکاری داشتهاند.
آنان نیز گفتهاند که «تشخیص دقیق احساسات نشان میدهد که مدل ما توانسته الگوهای معناداری را از صداهای مرغها استخراج کند.»
این پژوهشگران تاکید کردهاند بامرور زمان می توانند بطور کامل احساسات مرغهارا درک کنند. آنان همچنان گفتهاند دانستن احساسات مرغها به آنها کمک میکند تا بتوانند جای و مکان بهتری برای مرغها پیدا یا تنظیم کنند.