سرپرست وزارت معادن طالبان با نماینده کمپنی گوچین روز گذشته دیدار کرده است و در طی آن
شرکت چینایی وعده داده که اگر قرار داد معادن لیتیوم به آنها سپرده شود تونل سالنگ را در ظرف هفت ماه ترمیم و یک تونل جدید دیگر در سالنگ حفر میکنند. همچنان تاکید کرده اند صد در صد پروسس آن در داخل افغانستان صورت می گیرد و برای پروسس آن ایجاد یک بند برق و شاهراه نورستان، کنر الی لغمان را قیریزی میکنند.
آنچه چینایی ها وعده آن را داده اند در مقابل آنچه به دست میآورند بسیار ناچیز است. لیتیوم از عناصر کمیابی است که در باتریهای تلفنهای همراه، رایانههای دستی و اتومبیلهای برقی مورد استفاده قرار میگیرد. چرا که لیتیوم نیروی کششی زیادی دارد و بخاطر کمی وزن خود گزینه بسیار مناسبی برای باتریهای کموزن و پرانژی میباشد.
آلیاژی از لیتیوم آلمینیوم هم اکنون در صنایع هواپیما سازی بکار گرفته میشود که سبک، قابل انعطاف و همزمان محکم و مقاوم است.
لیتیوم همراه با سرب آلیاژی را تولید میکند که در ساختن بلبرینگ چرخهای قطار بکار گرفته میشود، لیتیوم حتی در صنایع داروسازی هم مورد مصرف دارد.
آنچه در این میان مهم است افزایش رو به رشد آن است آن است، در حالیکه منابع آن همچنان محدود به نظر میرسد.
قابل ذکر است طالبان که در انزوای بین المللی به سر میبرند، پیشنهادات شرکت چینی مزبور برای شان رویایی و وسوسه برانگیز خواهد بود و با خدمات و منافع ناشی از آن توانایی حکومتی و مدیریتی خود را به رخ مردم خواهند کشید.