بسیاری از کارشناسان مدعی هستند که طالبان تنها برعلیه نظامیان پیشین افغانستان حملاتی را تدارک می بینند، در حالی که القاعده، داعش و سایر گروه های تروریستی در حال قوی تر شدن هستند.
این در حالی است که گروه طالبان در دوحه در محل برگزاری مذاکرات صلح وعده سپرده بودند که روابط خود را با گروه های تروریستی همچون القاعده قطع کنند.
آنچه که هنوز به عنوان یک مسئله حل نشده باقی مانده است، آن است که القاعده هنوز با طالبان در ارتباط است. ارتباط طالبان همراه با القاعده دارای پیشینه بسیار طولانی است.
پس از پیروزی طالبان در افغانستان و تصرف قدرت، القاعده نخستین گروهی بودند که این پیروزی را مبارک خواندند. همچنین حضور الظواهری رهبر این گروه، حاکی از این ادعا است.
برخی تحلیلگران بر این باورند که با تمرکز بر اهداف و توانایی های کوتاه مدت داعش شاخه خراسان، ایالات متحده و متحدانش تهدید بلندمدت ناشی از القاعده را فراموش کرده اند.
این درحالی است که کارشناسان معتقدند، القاعده تهدیدی بزرگتر از داعش است. ان هم به خاطر صبرش، داعش بیشتر یک تهدید آنی به نظر می رسد. این گروه تمایل دارد برای تبلیغات و جذب نیرو حملاتی را انجام دهند. در حالیکه که طرح خلافتسازی معلوم نیست واقعیتی داشته باشد. اما القاعده این کار را واقعاً تعقیب می کند. این گروه صبور است. بیل روگیو، تحلیلگر مسائل تروریسم عنوان می کند: “دشمنان صبور و متفکر کسانی هستند که مرا می ترسانند.”
طالبان با داعش می جنگند، اما نه در میدان جنگ، آنها در میدان سربازگیری می جنگند. داعش شاخه خراسان در میان جنگجویان و افراد ناراضی طالبان که معاش کمتری دارند، در حال نفوذ کردن هستند.