خبرگزاری راسک: طالبان میگویند که سازمان ملل متحد استقلال ندارد و اگر استقلال داشته باشد تصمیم میگیرد تا نمایندهی معرفی شده این گروه کرسی افغانستان در این سازمان را به دست بیاورد.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان، تاکید کرد که آنان تلاش خود را برای داشتن تعامل با جهان انجام دادهاند؛ اما شماری از کشورها مانع ایجاد میکنند.
فطرت گفت که برخی کشورها نمیخواهند طالبان کرسی سازمان ملل را بدست بیاورد و در این راستا مانع ایجاد میکنند.
پس از گذشت بیش از سه سال، حاکمیت طالبان تا کنون به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و زنان، عدم تشکیل حکومت همهشمول و ادامه رابطه طالبان با گروههای «هراسافکن»، از سوی جهان به رسمیت شناخته نشده است.
همچنان کرسی سازمان ملل برای این گروه سپرده نشده است.
طالبان متهم به نقض حقوق بشر در افغانستان هستند.
در ادامه نقض حقوق بشر در افغانستان، یک دادستان دادگاه کیفری جهانی درخواست صدور حکم بازداشت رهبر و رییس دادگاه عالی طالبان را به دلیل «رفتارهای تبعیضآمیز علیه زنان و جنایت در برابر بشریت» به این دادگاه نیز داده است.
برخی کشورها از این درخواست استقبال کردند. به تازگی فرانسه، دنمارک، یونان، گویانا، پانامه، کوریای جنوبی، سیرالئون، اسلوونی و بریتانیا از این درخواست حمایت کردند و این کشورها در بیانیه مشترک گفتند که طالبان در پی نهادینه کردن «ساختار تبعیض، آزار و اذیت و سرکوب مبتنی بر جنسیت» هستند و اقدامهای آنان غیرقابل قبول و توجیه است.
با این وجود، طالبان میگویند حقوق بشر را نقض نکردهاند و از سازمان ملل میخواهند نظام این گروه را به رسمیت بشناسد. اما سازمان ملل به ویژه بخش یوناما در افغانستان طالبان را متهم به نقض حقوق بشر در افغانستان کرده است.
منابع: بازرگانان هندی با طالبان در تاراج معادن پنجشیر همکاری میکنند
باشندگان کشور از طالبان شکایت دارند
توزیع زمینهای خوست به طالبان پاکستان؛ مردم محلات در برابر تصمیم طالبان ایستاد شدند
طالبان، زنان را در هرات و قندهار از خواندن نماز تراویح منع کردند