راسک RASC: نشست دوحه با حضور آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان ویژه چند کشور برای افغانستان قرار است در روزهای دوشنبه و سهشنبه هفته آینده برگزار شود. به تازگی گفته شده سازمان ملل نمایندهای از گروه طالبان در این نشست دعوت نکرده است.
به گزارش رویترز، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز جمعه ۸ اردیبهشت گفت: «دبیرکل دعوتنامهای به مقامهای بالفعل طالبان ارسال نکرده است.»
پیش از این آمنه محمد معاون دبیرکل شورای امنیت در اظهاراتی از به رسمیت شناخته شدن گروه طالبان سخن گفته بود که اظهارات او انتقادات شدیدی را در پی داشت و شماری از فعالان حقوق زن از سازمان ملل خواستند آمنه محمد عذرخواهی کند.
پس از اظهارات آمنه محمد و اعتراضات جهانی به سخنان او، سخنگوی سازمان ملل گفت به رسمیتشناختن گروه طالبان از صلاحیت سازمان ملل نیست، بلکه از صلاحیت حکومتها است. وزارت خارجه امریکا نیز واکنش نشان داد و گفت به رسمیت شناختن طالبان بهعنوان حکومت رسمی افغانستان غیرقابل قبول است.
گروه طالبان برای به رسمیت شناخته شدن خود از گروگانگیری حقوق بشری زنان افغانستان برای فشار بر کشورهای جهان استفاده میکنند تا بتوانند از این طریق با سازمان ملل و کشورهای جهان معامله کنند. بنابراین طالبان زنان را از شغل و آموزش ممنوع کردند و در آخرین اقدام کارمندان زن نمایندگی سازمان ملل در افغانستان را نیز از کار ممنوع کردند.
به نظر آگاهان طالبان میخواهند به جهان وانمود کنند اگر شما ما را به رسمیت بشناسید، ما سیاست خود را در قبال زنان تغییر میدهیم. اما آگاهان هُشدار میدهند چنین بازیای با طالبان درست نیست و طالبان تغییر نکردهاند، باید فشارهای جهانی بر طالبان بیشتر شوند تا حکومت فراگیری که در آن حقوق بشر و حقوق زنان بدون هرگونه گروگانگیری رعایت شود، رویکار آید.