راسکRASC: برخی از مقامهای آمریکایی از تصویب قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر نکوهش ممنوعیتها بر بانوان در خراسان/افغانستان، استقبال کردهاند.
زلمی خلیلزاد نمایندهی پیشین آمریکا برای خراسان/افغانستان گفته است که این قطعنامه بیانگر خواست جهانیان برای خراسان/افغانستان به ویژه برای زنان و دختران این کشور است.
آقای خلیلزاد در صفحهی تویترش نوشته است که زنان و دختران در خراسان/افغانستان بربنیاد احکام اسلامی و بینالمللی حق تحصیل و کار را دارند.
توماس وست نمایندهی ویژه آمریکا برای خراسان/افغانستان، رینا امیری نماینده آمریکا در امور زنان و حقوق بشر خراسان/افغانستان و میشل تیلور نماینده آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواهان لغو تصمیمهای پسین گروه طالبان در بارهی کار و آموزش بانوان در کشور، شدهاند.
آقای وست گفته است: «شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامهی نیرومندی را تصویب کرد که سرکوب نیمی از جمعیت افغانستان از سوی گروه طالبان را نکوهش میکند و بر منافع مشترک، از جمله مبارزه با هراسافگنی و رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تعهد میدهد.»
طارق فرهادی، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «در این قطعنامه کشورهای که در ملل متحد همصدا نیستند مثلا چین، روسیه و آمریکا همه همصدا شدند.»
در همین حال، شماری از بانوان در واکنش به محدودیتهای پسین امارت اسلامی در برابر بانوان، راهپیمایی کردند. آنان از جامعه جهانی میخواهند که در برابر رعایت نشدن حقوق بانوان به ویژه حق کار و آموزش، خاموش نمانند.
همزمان با این، وزارت خارجه گروه طالبان میگوید که این گروه متعهد به تمامی حقوق بانوان است. وزارت خارجه گروه طالبان در واکنش به قطعنامهی اخیر سازمان ملل بار دیگر تأکید میکند که ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی موضوع داخلی افغانستان است و اثری بر کشورهای دیگر ندارد.
حافظ ضیااحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه گروه طالبان، گفت: «ما این مسئله را یکی از موضوعات داخلی افغانستان میدانیم که به کشورهای خارجی هیچ اثری و ربطی ندارد. ما متعهد بر حقوق زنان در کشور هستیم و میخواهیم روشن بسازیم که به تفاوتها باید احترام گذاشته شود و آن را سیاسی نسازند.»
قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل متحد که پیشنویس آن از سوی امارات متحده عربی و جاپان آماده شده بود، روز پنجشنبه از سوی اعضای شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید. اعضای شورای امنیت در این قطعنامه خواهان لغو بیوقفه ممنوعیتها در برابر کار و تحصیل بانوان در خراسان/افغانستان، شدهاند.