راسکRASC: وزارت مالیهی گروه طالبان اظهارات اخیر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد دربارهی وضعیت اقتصادی افغانستان را رد کرده است.
گوترش درپایان نشست دوحه گفت که افغانستان با یک بحران بزرگ اقتصادی مواجه است و ۹۰ درصد از شهروندان این کشور در فقر بهسر میبرند، شش میلیون نفر با قحطی روبهرو هستند و ۲۸ میلیون نفر نیاز به کمک دارند.
وزارت مالیهی گروه طالبان امروز (پنجشنبه، ۱۴ اردیبهشت/ثور) با نشر اعلامیهای این اظهارات گوترش را دور از واقعیت و غیرعادلانه خوانده و آن را رد کرده است.
این وزارت گفته است که پس از حاکمیت گروه طالبان، تغییرات مثبت قابل توجهی در وضعیت اقتصادی افغانستان بهمیان آمده است. در این زمینه وزارت مالیهی گروه طالبان به ترتیب بودجه ملی از عواید داخلی و پرداخت معاشات کارمندان ادارات اشاره کرده است.
در اعلامیهی وزارت مالیهی گروه طالبان همچنین آمده است، در حالیکه دارایی ملی افغانستان بهشکل «ظالمانه» منجمد و مشکلات برای سکتور بانک ایجاد شده، اما گروه طالبان براساس طرزالعمل «موفق» اقتصادی ارزش پول روپیه کابلی/افغانی را حفظ کرده و سکتور بانکی پیشرفت چشمگیری داشته است.
این وزارت از سازمانهای بینالمللی خواسته است که وضعیت کنونی افغانستان را بهطور دقیق و براساس واقعیت تحلیل کنند.
وزارت مالیهی گروه طالبان افزوده است که در شرایط کنونی، مسئولیت عمدهی سازمانهای بینالمللی در قبال شهروندان افغانستان اتخاذ تدابیر بیطرفانه و عملی برای آزادسازی داراییهای منجمدشدهی افغانستان و رفع تحریمهای بانکی است.
پس از تسلط گروه طالبان، دارایی خارجی افغانستان از جمله هفت میلیارد دالر در بانکی در امریکا مسدود شد. این کار بحران نقدیندگی را در پی داشت و قیمت دالر در برابر روپیهکابلی/افغانی افزایش یافت.
پس از تسلط این گروه، کمکهای خارجی به افغانستان کاهش یافت و این امر باعث گسترش فقر شد.
با این حال، در کمتر از دو سال سازمان ملل متحد بیش از یک میلیارد دالر پول نقد بهعنوان کمک بشردوستانه وارد افغانستان کرده است. با تبادلهی این مقدار پول، بهای دالر در برابر ارزش پول افغانستان کاهش یافته است.