راسک RASC: شهروندان استان غزنی میگویند موسسههای توزیعکننده کمکهای بشردوستانه در این استان که زیر نظر گروه طالبان صورت میگیرد تبعیض آشکار در شناسایی خانوادههای بیبضاعت قایل میشوند.
به گفته آنان، موسسههای همکار سازمان ملل متحد در این استان زیر نظرگروه طالبان فعالیت کرده و در گزینش شهرستانهایی که باید زیر پوشش برنامه کمکرسانی قرار بگیرند، برخورد قومی وزبانی میکنند؛ آنان ادعا دارند که برخی مناطق این استان در فهرست سیاه طالبان قرار دارد و آنان به موسسههای تسهیلکننده کمکها اجازه نمیدهند تا این مناطق را در برنامه خود شامل کنند.
این اعتراضات در حالی توسط شهروندان غزنی صورت میگیرد که قبل از این گزارشهای منتشر شده در افغانستان نشان می داد در مناطقی که گروه طالبان نفوذ بیشتری دارند، کمکهای بیشتری صورت میگیرد و مناطق دیگر از دریافت کمکها محروم نگهداشته میشوند.
درهیمن حال تحقیقات تازه در این خصوص نشان می دهد که از دو سال حاکمیت گروه طالبان بر کشور، شمار معدودی از باشندهگان شهرستانهای پرنفوس جغتو، ناور، مالستان و جاغوری این استان که اقوام غیر پشتون هستند بین یک تا سه بار کمکهای بشردوستانه دریافت کردهاند.
خانوادههایی که در این استان ها از این کمکها مستفید شدهاند، ادعا دارند که مواد غذایی کمکشده به آنان به حدی کمکیفیت بوده که قابل استفاده نمیباشد.
اما باشندهگان برخی دیگر شهرستانهای این استان که گروه طالبان بیشترین نفوذ را در آنها دارند، در دو سال گذشته بیش از ۱۰ بار کمکهای غذایی و غیرغذایی دریافت کردهاند.
قبل از این ریچارد بنت گزارش گرخاص سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در رابطه به توزیع کمکهای جامعه جهانی به نیازمندان افغانستان گفته بود که پولهای فرستاده شده به افغانستان توسط طالبان حیف ومیل می شود واین پول ها طالبان را فربه ونیازمندان را فقیر ساخته است.