راسکRASC: انتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری گفته است که کشورهای اسلامی نسبت به منع آموزش زنان و دختران در افغانستان دیدگاه متحدانه دارند.
آقای بلینکن به خبرنگاران گفته است کشورهای اسلامی همه مخالف ممنوعیت آموزش زنان و دختران در افغانستان استند و بیان کردهاند که که این مساله [ممنوعیت آموزش زنان و دختران] هیچ توجیه دینی ندارد.
او افزوده :که پس از وضع این محدودیتها، دولتهای سراسر جهان اسلام در برابر گروه قرار گرفته و این تصمیم را محکوم کردهاند.
انتونی بلینکن گفته است: «زمانی که گروه طالبان ممنوعیتهای محدودکنندهای را در برابر تحصیلات عالی زنان وضع کردند، دولتهای سراسر جهان اسلام، با این استدلال که اقدامات آنها غیرانسانی و خلاف باورهای اسلامی است، این تصمیم گروه طالبان را محکوم کردند. علمای حقوق اسلامی نیز اقدامات گروه طالبان را محکوم کردند و خاطر نشان کردند که قرآن به زنان و مردان حق آموزش میدهد.»
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجهی قطر نیز با اشاره به نشست دوحه که از سوی دبیرکل سازمان ملل متحد دربارهی افغانستان برگزار شد، گفته است که قطر از این نشست به هدف برآورده ساختن خواستهای مردم افغانستان به ویژه تامین حقوق اقلیتها و زنان، میزبانی کرد.
ماجد محمد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجهی قطر، در یک نشست خبری گفته است: «میزبانی قطر از این جلسه در سیاق کمک قطر به استقرار و توسعه افغانستان و حمایت از گفتوگو برای تحقق خواستهای مردم افغانستان برای رسیدن به زندگی با کرامت و پیشرفت و حفاظت از اقلیتها به ویژه حقوق زنان صورت گرفت.»
برخی از عالمان دین، دانشجویان و دانشآموزان از گروه طالبان میخواهند که هرچه زودتر زمینه آموزش را برای دختران در کشور فراهم سازد.
آنان میگوید که آموزش از حقوق اولیه زنان و دختران میدانند.
فضل الهادی وزین، عضو اتحاد جهانی علمای مسلمان گفت: «صرف نظر از اینکه بیرونیها در مورد حق تعلیم و تحصیل زنان افغانستان چه میگویند، این مسوولیت، وجیبه شرعی و ملی گروه طالبان است تا بدون تاخیر دروازه مکاتب و دانشگاهها را به روی دختران افغانستان یعنی نیمی از پیکر جامعه افغانستان باز نماید.»
ثریا پیکان، فعال عرصه حقوق زنان، میگوید: «متاسفانه که ما از کاروان علم به عقب میمانیم و این به ضرر افغانستان و مردم افغانستان است.»
روینا پویا، دانشجو، درباره آموزش زنان و دختران میگوید:«گروه طالبان برای ما وعده سپردند که مکاتب و دانشگاهها تا اطلاع ثانی تعطیل میباشد، دختران منتظر هستند که بالاخره دروازههای مکاتب و دانشگاهها به روی شان باز شود.»
این در حالیست که بیش از ۶۰۰ روز از مسدود ماندن دروازه مکتبهای متوسطه و لیسه دختران و بیش از ۱۴۰ روز از مسدود بودن دانشگاهها به روی دختران دانشجو در کشور میگذرد.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجهی گروه طالبان در انستیتوت مطالعات ستراتیژیک پاکستان گفته است که ممنوعیت دختران از دیدگاه اسلام حرام نیست و این مساله همیشهگی نیز نخواهد بود.