راسکRASC: هفتم جوزا دوازده سال از شهادت جنرال محمد داوود داوود می گذرد اما گوشههای تاریک قتل این جنرال تا هنوز نا روشن است.
از کشته شدن شهید جنرال محمد داوود داوود، فرمانده زون ۳۰۳ پامیر در شمال افغانستان دوازده سال میگذرد، اما تا کنون هیچ نظر واحدی در مورد چگونگی کشته شدن او وجود ندارد.
جنرال داوود داوود عصر روز شنبه ۷ جوزای سال ۱۳۹۰ در جریان یک حملهی انتحاری در دفتر استاندار تخار به شهادت رسید.
هرچند گروه طالبان در آن زمان مسوولیت حملهی انتحاری بر دفتر استاندار تخار را به عهده گرفتند که در آن به شمول جنرال محمد داوود داوود، شاه جهان نوری فرمانده اسبق استان تخار نیز به شهادت رسید. اما آگاهان امور سیاسی، دولت وقت را که توسط حامد کرزی رهبری میشد در شهادت این فرمانده دخیل دانسته و گفته بودند بدون برنامهریزی دقیق وهمکاری دولت، وقوع چنین حملاتی نا ممکن است.
منابع در آن زمان گفته بودند که مهاجم انتحاری از جملهی محافظان فرمانده قول اردوی شاهین در استان مزارشریف بود که با این هیات از مزار به تخار آمده بود.
عبدالجبار تقوا استاندار تخار در آن زمان گفت: «این رویداد در نتیجهی یک حملهی انتحاری رخ داده است.» او همچنان از آگاهی در مورد برنامهی دشمن در این زمینه نیز اطلاع داد و گفت که حتا آنها شمارهی تیلفون فرد مهاجم را نیز دریافت کرده بودند.
در همین حال عدهای در واکنش به سخنان آقای تقوا گفته بودند: «اگر چنین باشد که آنها حتا شمارهی تیلفون فرد مهاجم را داشتند، این همه نیروهای استخباراتی چه میکردند که این فرد را بازداشت نکردند؟ این فرد را کی به داخل آن دهلیز رساند؟ چرا وقتی کسی یونیفورم پولیس یا ارتش به تن داشته باشد به این گونه مجالس مهم بدون تلاشی راه داده میشود؟ آیا فردی که به جان خود بمب بسته باشد، بدون دست داشتن افراد کلیدی می تواند به این محل خود را برساند؟»
از سوی دیگر هیات حقیقتیاب که متشکل از شورای امنیت ملی افغانستان برای بررسی این حمله گماشته شده بود، بعد از بررسی ساحهی انفجار در جریان دو روز اعلان کردند که انفجار ناشی از مواد جاسازی شده در دهلیز ساختمان استانداری تخار بوده است.
آگاهان امور نظامی در واکنش به نتایج تحقیق تیم شورای امنیت ملی که از کابل به تخار فرستاده شده بود گفتند: «اگر چینین باشد چه کسی این مواد انفجاری را در دهلیز جاسازی کرده بود؟ قانون امنیتی این است که پیش از حضور یک مقام بلندرتبهی امنیتی، محافظان او همه ساحه را مورد بررسی قرار میدهند. مطمیناً این کار را محافظان شهید جنرال داوود انجام داده است و ساحه حتماً از سوی نیروهای محافظ او نیز مورد بررسی قرار گرفته است.»
سوالها این است، پس مواد منفجره از کجا شد؟ اگر واقعا رخداد ناشی از مواد جاسازیشده در دهلیز مقام استان باشد، پس این مواد بعد از اینهمه بررسیها جاسازی شده است. چه کسی می تواند این کار را بکند؟ تا فرد با صلاحیت و بلند رتبه این کار را نکند آیا این کار از دست افراد پایین رتبه در آن همه تحکیمات امنیتی بر می آید؟»
در همین حال برادر جنرال داوود داوود و همچنان یکی از مجروحان رویداد، به رسانهها گفته بودند که جنرال داود داود در نتیجه انفجار جانش را از دست نداده بود. به گفتهی آنها، او پس از انفجار به شدت از ناحیه پاهایش مجروح شد و سپس مورد اصابت هشت گلوله در سینه و سرش قرار گرفت. برادر جنرال داود داود همچنان با پرسش گفته بود: چرا جسد جنرال داوود پیش از به خاکسپاری مورد بررسی قرار نگرفت. اما مقامات دولت وقت در تخار گفتند که جسد او مورد بررسی قرار گرفت. سوال این است اگر مورد بررسی گرفت نتیجهاش کجاست؟ اگر این ادعا واقعیت داشته باشد، پس فرد مهاجم کیست؟ چگونه توانست در آن همه ازدحام نیروهای امنیتی این چنین کاری را انجام دهد و پا به فرار بگذارد؟
یکی از مقامات بلند پایهی نظامی ارتش پیشین افغانستان در فرماندهی قول اردوی ۲۰۹ شاهین که در چندین جلسات پلانگذاری برای از بین بردن دشمن دوشادوش داوود داوود شرکت کرده بود به راسک گفته است: «جنرال داوود داوود از نظامیان پاک و صادق این سرزمین بود که در شناخت دشمناش دچار سردرگمی نبود، او میدانست که دشمن افغانستان گروه طالب است و گروه طالب از جانب پاکستان حمایت میشود. او نیز میدانست که پاکستان با حمایت گروه طالبان در افغانستان دنبال چه اهدافی است.»
شمسالرحمن فروتن کارشناس مسایل سیاسی در گفتوگو با خبرگزاری راسک دست داشتن دولت وقت افغانستان در شهادت جنرال داوود داوود و دیگر سران تاجکتبار جمعیت اسلامی را تایید کرده گفته است: «پیش بینیهای کارشناسان مبنی بر سازماندهی ترورهای هدفمند سران تاجک و جمعیت اسلامی افغانستان از سوی حلقات حاکم در حکومت حامد کرزی در این ترورها واضح شده و بدون دست داشتن حلقات قدرتمند دولتی انفجار در ساختمان استان تخار که مکانی به شدت محافظت شده است ناممکن است.» آقای فروتن افزوده است: «دولت وقت افغانستان و شخص حامد کرزی به دلیل تعلق تباری ومخالفتی که با جمعیت اسلامی داشتند وتوطیهای که علیه تاجکان و اتحاد شمال افغانستان داشتند، در شهادت جنرال داوود داوود و ترورهای زنجیرهای دیگر شخصیتهای تاجکتبار جمعیت اسلامی مانند استاد برهانالدین ربانی، مولانا عبدالرحمان سیدخیلی، مطلب بیگ و فرمانده احمدخان نیز دست داشتهاند.»
در آن زمان گزارشهای از تلاش هدفمند حنیف اتمر مشاور امنیت ملی حکومت حامد کرزی و اشرف غنی احمدزی در ترورهای زنجیرهای فرماندهان تاجکتبار و جمعیت اسلامی و زمینهسازی برای گسترش تروریسم و انتقال گروههای طالب و پشتون پاکستان به شمال افغانستان نیز منتشر شده بود.